Grappig! Dit zijn de raarste babynamen van 2017


Voor iedere ouder is het een hele zoektocht om een perfecte naam te vinden voor hun ongeboren kroost. Je wilt natuurlijk wel een naam die bij het kind past. Natuurlijk kun je voor een simpele Nederlandse namen gaan zoals Jan of Kees, maar ook de aparte namen treden steeds meer op. Zo erg zelfs dat er elk jaar een lijst komt met de raarste babynamen. We moesten even wachten, maar eindelijk is-ie er van 2017. Yes! En geloof ons, het wachten heeft beloond! Laten we hopen dat de ouders geen spijt krijgen van deze namen…

Raarste babynamen van 2017

Soms zie je wel eens namen voorbij komen en dan denk je bij jezelf: Hoe kom je er op? Het zijn namelijk niet namen die je in het dagelijkse leven hoort. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) maakt elk jaar een namenlijst met de meest raarste namen van dat jaar. En dit jaar zitten er een paar geniale tussen! Wie noemt zijn kind bijvoorbeeld Wijn of Man. Laatstgenoemde is overigens voor een meisje. Het is de ouders in ieder geval wel gelukt om het kind een unieke naam te geven, maar wedden dat je deze naam zeker niet vindt op een blikje cola of sleutelhanger? Opvallend is wel dat het vooral veel objecten zijn. Coincident?

 1. Chukwukadibie (jongen)
 2. Berlusconi (jongen)
 3. Naja (meisje)
 4. Homayoon (jongen)
 5. Man (meisje)
 6. Ortega (jongen)
 7. Pup (meisje)
 8. Simba (jongen)
 9. Qinoa (meisje)
 10. Fyra (meisje)
 11. Oeways (jongen)
 12. Servet (jongen)
 13. Lasso (jongen)
 14. Wijn (jongen)
 15. Geurtje (meisje)
 16. Hoi (meisje)
 17. Goudberg (jongen)
 18. Ghëarmiangelijanno (jongen)
 19. Qut (meisje)
 20. Toefail (jongen)

Namen die de top 20 net niet haalden zijn voor de jongens Rijkaart-Noevann, Lubbertje en Lord-Seven-Angel en voor de meisjes Aloe, Blizz en Ha. Wij kunnen nu al niet wachten op de lijst van dit jaar!

LEES OOK:

Dit worden de meest populaire babynamen van 2018
Babynamen-stress? Met deze app swipe jij jouw favoriet
Dit zijn nu al de hipste babynamen van 2018

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash