Handige tips voor de eerste keer in het vliegtuig met je baby

De eerste keer met je baby vliegen kan een hele opgave zijn. Je moet aan veel dingen denken en rekening mee houden. Om voor minder vliegstress te zorgen, zodat je vooral kunt genieten, hebben we wat handige info en tips op een rijtje gezet. Enjoy your trip!

6 weken

Nadat je pasgeboren baby meer dan zes weken oud is kun je hem of haar mee op reis nemen. Het is zelfs zo dat hoe jonger de baby is, hoe makkelijker je ze mee kunt nemen. Baby’s raken namelijk snel gewend aan een andere omgeving. Tijdens een tripje met je baby is de voorbereiding erg belangrijk. Neem voldoende voeding, luiers, babykleding en speeltjes ter afleiding mee. Zorg dat deze spullen binnen handbereik zijn, stop ze daarom het liefst in je handbagage. Ook is het handig om op tijd te zijn voor je vlucht zodat je niet mega lang bij de incheckbalie hoeft te staan. Baby’s kunnen soms niet zo goed tegen drukte en als je dan lang moet wachten kunnen ze gaan huilen.

Bassinet

Een baby mag bij je op schoot. Is het een lange vliegreis dan is het handig om in het vliegtuig naar een bassinet te vragen. Dit is een klein bedje wat uit de muur klapt en precies voor jouw eigen stoel vastgezet kan worden. Een eigen stoel meenemen mag bij de meeste vliegmaatschappijen niet. Wel mag je een draagzak om hebben. Dan is je baby toch dichtbij en heb jij je handen vrij om andere dingen te doen. Ook kan je gemakkelijk wat rondlopen.

Drinken

Laat je baby wat drinken als je denkt dat de oren pijn doen en doe dit vooral bij het stijgen en landen. Een baby kan zelf nog niet de oren klaren. Door het water voorkom je pijn en een huilend kind tijdens de reis. Als je namelijk drinken geeft als ze al pijn hebben, ben je te laat.

Babyvoeding

Er zijn regels voor het meenemen van babyvoeding als je gaat vliegen en helaas mag niet alles mee het vliegtuig in. Handig is om van te voren even te informeren wat wel en wat niet mee genomen mag worden tijdens de vlucht.

Uitbarsting

En dan gebeurt het toch: je baby heeft een negatieve energie-uitbarsting en is even niet tot bedaren te brengen. Blijf tijdens dit soort momenten vooral rustig. Als jij ook in paniek raakt kan dat alleen negatief werken. Afleiden en negeren, jij weet precies wat het beste werkt. Als het jou niet lukt om de baby te kalmeren, lukt het je partner vaak wel.

LEES OOK:

Zwanger en geen inspiratie? De bloggers laten zien hoe het moet
Wetenschappelijk bewezen: koffie drinken met je moeder zorgt ervoor dat ze langer leeft
Mommy’s to be opgelet! Dit is de leukste zwangerschapskleding voor het najaar

Bron: MiniMe.nl |Beeld: Unsplash