Mommy: tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje

geboortekaartje

Ben je happily expecting? Ik snap dat het één van de mooiste tijden uit je leven is. Je bent vast al druk aan het denken geslagen over de naam, de toekomstige babykamer, de juiste kinderwagen, shoppen voor kleertjes, maar heb je ook al aan het geboortekaartje gedacht?

Tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje

Misschien klinkt het voor jou nogal vroeg om hier al over na te denken. Maar voor je het weet is de dag daar: je kleine wondertje zal ter wereld komen. En dan wil jij helemaal set & ready zijn, toch? Althans, die last minute stress lijkt mij helemaal niks als je net bent bevallen. Dus doe jezelf dat niet aan en wees op tijd met dit soort dingen. Want stel je voor dat je kindje toch opeens eerder komt dan gepland? Daarom hebben we voor jou de beste tips voor het uitkiezen van hippe geboortekaartjes op een rij gezet.

Het ontwerp kiezen

Als je een ontwerp wilt gaan kiezen, kun je langs een drukker gaan. Daar hebben ze altijd veel boeken liggen met verschillende geboortekaartjes. Dat is superhandig want zo kun je alvast zien hoe het kaartje eruit ziet en kun je het papier voelen. Zelf een kaart ontwerpen kan natuurlijk ook. Bestel je toch liever je kaartje online? Dan kun je vaak voor een kleine prijs één of meerdere proefdrukken bestellen. Vind je het leuk om je kleintje op de geboortekaart te hebben? Wacht dan niet op het laatste moment en maak of kies alvast het hoofdontwerp, het lettertype en papier. Het enige wat je dan nog na de bevalling hoeft te doen is een foto maken en erin verwerken. Veel handiger, toch?

De tekst op het kaartje

Nu komt misschien nog wel het belangrijkste: de tekst op het geboortekaartje. Bedenk dus ook al van te voren wat voor tekst je op het kaartje wilt hebben. Je kunt natuurlijk kiezen voor een begeleidende tekst of gedichtje. Dit is een leuke manier om het kaartje te beginnen. Daarna is het natuurlijk belangrijk om de lengte, het gewicht, het tijdstip van de geboorte, de namen van broertjes of zusjes en bezoek- en rusttijden op het kaartje te zetten. Vergeet ook niet je contactgegevens, aankondiging van een eventueel kraamfeest en wie de peetoom en -tante zijn te vermelden.

Let’s go shopping!

C&A
WEHKAMP
€29,00

Rainbow
BONPRIX
€19,99

Dr Denim
DE BIJENKORF
€50,00

Mason Garments
DE BIJENKORF
€275,00

Furla
DE BIJENKORF
€295,00

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€149,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oud-Hollandse babynamen, terug van weggeweest
Dit zijn de schattigste meisjes babynamen met vier letters
Dit zijn de schattigste jongensnamen met vier letters

Beeld: Unsplash