Nieuwe babynamen-trend: IKEA-meubelstukken

Babynamen zijn er natuurlijk in allerlei soorten. Zo kun je een heel unieke naam bedenken, namen op een heel andere manier schrijven of je kinderen vernoemen naar dagelijkse voorwerpen. Vooral dit laatste is een opkomende trend in babynamen-land. Het is nu namelijk helemaal hot en happening om je kroost naar een IKEA-meubelstuk te vernoemen. Say again?!

Kungsfors of toch Godmorgon?

Dat IKEA voor bijna alles in het leven een uitkomst biedt, wisten we natuurlijk al. Dat het ook nog een inspiratiebron zou zijn voor babynamen, wisten we dan weer niet. Maar het is echt waar! De ware IKEA-fans vernoemen hun kinderen namelijk naar de bestverkochte producten van de Zweedse meubelgigant. En om het nog gekker te maken: als we de blogger LucyBc mogen geloven, worden er dit jaar nog honderden baby’s geboren die naar een IKEA-product zijn vernoemt. En dan zijn het niet de namen die heel apart zijn, zoals Kungsfors (een keukensysteem), Godmorgon (badkamermeubels) en Nockerby (een bank). Nee, de namen zijn eigenlijk vrij charmant, als ik dat zo mag zeggen. Bekijk de onderstaande lijst voor alle populaire IKEA-namen!

 1. Malm
 2. Tarva
 3. Stefan
 4. Ivar
 5. Tobias
 6. Stig
 7. Franklin
 8. Ingo
 9. Fredde
 10. Sommar
 11. Norna
 12. Cilla
 13. Malinda
 14. Elly
 15. Henrika
 16. Johanne
 17. Mata
 18. Mydal

Nou, dat valt nog wel mee! Het zijn gewoon Scandinavische namen die toevallig ook nog een meubelstuk zijn. Misschien is het idee raar, om je kroost naar een kast of kussen te vernoemen, maar mooi zijn de namen zeker!

Shop de favorieten uit de sale!

Samsøe & Samsøe
SAMSØE & SAMSØE
159,00 111,30

Samsøe & Samsøe
SAMSØE & SAMSØE
129,00 90,30

Bpc Selection
BONPRIX
18,99 16,99

Silvio Tossi
OTTO
397,00 131,00

Roxy
OTTO
99,00 68,95

Calvin Klein
DE BIJENKORF
€28,00 19,60

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Aha! Hierom krijgen we steeds ruzie in de IKEA
9 dingen die je doet als je een dagje naar de IKEA bent
Hej! IKEA komt met een collectie speciaal voor jouw huisdier

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash