5 Plekken waar het met kids goed toeven is aan de Nederlandse Kust

Ik schrijf veel over kindvriendelijke reizen op mijn website www.citymom.nl, maar in Nederland heb je ook heel veel fijne plekken om een vakantie gevoel te krijgen! Aan de Nederlandse kust bijvoorbeeld. Hierbij mijn vijf favoriete strandtenten waar het met kinderen fijn toeven is in de zomer.

San Blas

Beachclub San Blas is een echte aanwinst voor de Nederlandse kust! In Bloemendaal aan Zee is deze permanente strandtent gebouwd. Dat is fijn, want deze tent blijft dus het hele jaar staan én is 365 dagen per jaar open! Aangezien wij zelf in San Blas zijn geweest – een van de mooiste stukjes op aarde waar ik ooit ben geweest – voelt het echt als een kleine vakantie als we in deze strandtent zijn! Dat deze strandtent lekker kindvriendelijk is maakt het nog een stukje fijner! Er is een kindermenu, er zijn kinderstoelen en er is vermaak voor de kids door middel van kleurplaten en spelletjes. 365 dagen per jaar een vakantie gevoel!

✰ Zeeweg 84 | 2051 EC Overveen/ Bloemendaal aan Zee ✰

De Deining

De Deining is uitgeroepen tot het beste strandpaviljoen van Noord-Holland! Dat is dus wel een bezoekje waard! Dat het er ook nog eens hartstikke kindvriendelijk is, is mooi meegenomen! Bobbi vermaakt zich altijd uren in het grote speelhuis voor de deur. Er is een grote glijbaan en natuurlijk een hele grote zandbak! Voor de kinderen is er een hele uitgebreide kinderkaart. Mocht je er zijn en het is niet lekker weer, dan is er binnen ook een heel leuk speelhuis voor kinderen.

✰ Zeeweg 71, Castricum aan Zee ✰

Tijn Akersloot

Ik kom al 18 jaar bij Tijn Akersloot in Zandvoort. De sfeer die bij deze strandtent hangt is erg relaxed en vanaf mijn huis in Amsterdam ben ik er (zonder file!) in een half uurtje. Het fijne is dat Tijn ook in de winter open is. Alleen toen ik een kind kreeg merkte ik dat ik er minder heen ging, het was er niet echt kindvriendelijk. Sinds twee jaar is Tijn Akersloot overgenomen. De relaxde vibe is gelukkig gebleven, maar een pluspunt is dat het er veel kindvriendelijker is geworden. Er zijn nu kinderstoelen, er is een magnetron op de dames wc om een flesje op te warmen en er is speelgoed! Ik was er op een woensdagmiddag, het was een komen en gaan van moeders met kinderen.

✰ Boulevard Paulus Loot 1B, Zandvoort (Zuidstrand) ✰

Bernies Beachclub

Voor vakantie in eigen land kies je deze zomer voor Bernie’s Beach Club als bestemming, gelegen aan de Boulevard Barnaart in Zandvoort. Met een eigen parkeerterrein, ligbedden en twee privé zwembaden is dit een kleine oase! Voor de kleintjes staan er Bernie’s Burgers op het menu of een Penne pasta Bolognese. Maar het zwembad, ja dat zwembad, dat is natuurlijk echt te gek!

✰ Boulevard Barnaart 65 | 2041 JA Zandvoort ✰

Domburg

Domburg is een mijn lievelingsstranden in Nederland en ik ben er altijd een paar keer per jaar een weekend te vinden.

Het strand is natuurlijk het allerleukste in Domburg! Er zijn een paar hele kindvriendelijke strandtenten waar je lekker kan koffiedrinken, lunchen of eten. Namelijk:

  1. De Stenen Toko. Met kinderstoelen, een verschoontafel en een lekker kinderijsje. Voor de Stenen Toko ligt een speeltuin op het strand.
  2. De Oase waar ze binnen ook een speelhoekje voor kinderen hebben.
  3. High Hill Beach met natuurlijk ook kinderstoelen en een verschoontafel en bij ons waren de Flamkuchen bij de kids populair. Ook kunnen de kinderen kiezen uit héél veel verschillende ijsjes!

Meer inspiratie nodig? Follow me on Instagram.