Blog CITYMOM: Alle kids shop hotspots in antwerpen

Eigenlijk is de beste tijd om te shoppen in Antwerpen tijdens de ‘SOLDEN’, oftewel de uitverkoop. In België heb je twee maanden per jaar uitverkoop, in januari en in juli (1 t/m 31 juli). Misschien handig alvast een weekendje te plannen die maand want Antwerpen is echt de beste stad om te winkelen! Voor jezelf slaag je er ALTIJD maar voor je kinderen kan je ook de mooiste dingen vinden! Hier mijn favoriete hotspots op een rij!

Tip 1 begint eigenlijk waar je niet heen moet gaan! Dat is ‘De Meir’, oftewel de Kalverstraat van Antwerpen. Hier vind je eigenlijk vooral winkels van bekende ketens. Aangezien je die overal in Nederland ook kan vinden zou ik deze drukke straat links laten liggen!

Achter ‘De Meir’ vind je de buurt ‘De Wilde Zee’ in het hart van Antwerpen. Deze wijk bestaat uit gezellige, autovrije winkel-wandelstraatjes: de Wiegstraat, de Lombardenvest, de Schrijnwerkerstraat, de Korte Gasthuisstraat, de Groendalstraat. De omringende straten (Meir Square, Schoenmarkt, Oudaan, Lange Gasthuisstraat, Huidevettersstraat) worden vaak ook tot de buurt gerekend. Naast kleding vindt je hier ook veel exclusieve delicatessen en lunchzaakjes.

#1. Space

Princess is echt een prachtige winkel (voor volwassenen) maar hun kinderenwinkel Space zit onder hetzelfde dak. Deze shops zijn vooral een aanrader om tijdens de solden te bezoeken anders is je shoppingbudget heel snel op… Ze verkopen mooie merken als Stella Mc Cartney en Bonpoint.

Adres: Meir 51-55

#2. IKKS

Deze winkel zit in de Schuttershofstraat net als Tartine Et Chocolat. Als je van klassieke Franse kinderkleding houd is dit the place to be voor jou.

#3. Graanmarkt 13

Ditis een fantastische concept store. Ze verkopen unieke merken maar ook Isabel Marant en Marni. Veel mooie spullen voor in je huis en voor de allerkleinsten o.a. de schoentjes van Donsje. Op de bovenste verdieping kan je slapen in een appartement en in de basement kan je lekker eten. Genoeg te doen dus!

Adres: Graanmarkt 13  (www.graanmarkt13.be)

Dorst en/of honger gekregen van al dat shoppen? Hou dan even een pitstop bij Le Pain Quotidien of de Wasbar. Je kunt hier genieten van een goede koffie, lekkere bagel of taartje. Of je was doen, maar daar kom je denk ik niet voor! Ook zonder was is het gezellig zitten en met voldoende ruimte voor een kinderwagen mocht je die bij je hebben.

In de Modewijk vind je zoals de naam al aangeeft voornamelijk modewinkels. Straten die o.a. deel uitmaken van het winkelgebied zijn: De Nationalestraat, de Lombardenstraat, de Kloosterstraat, de Sint Michielstraat, Steenhouwerstvest, de Aalmoezenierstraat, de Waelplaats en de Leopold. In de Modewijk vind je ook collecties van bekende Antwerpse modeontwerpers. Daarnaast vind je hier veel leuke bars, restaurants en vintage zaakjes. En heel dicht bij elkaar onderstaande kids stores!

#4. Kids On The Docks

Dit is een hele mooie zaak met heel veel kleding van o.a. Bellerose, Finger in the nose en +1 in the family en Bonpoint.

Adres: Vlaamse Kaai 27 (http://www.kidsonthedocks.be)

#5. Limon Soda

Hier moet je zeker even langs gaan als je op zoek bent naar schoenen voor je kind. Ze hebben de allerleukste schoenen voor kinderen vanaf maat 17 t/m 39!

Adres: Kloosterstraat 160 (http://www.limonsoda.be)

#6. Play by Rewind

Dit is het “kleine” zusje van Rewind, een leuke winkel met eco design. Maar voor je kids moet je dus bij PLAY zijn. Ze verkopen hier zowel kleding als speelgoed en accessoires van merken als Mini Rodini, Designletters en Carlijn Q.

Adres: Kloostestraat 87  (http://rewinddesign.be)

#7. De Stad Leest

Dit is een boekenwinkel maar echt een bezoekje waard. Je vind hier niet alleen de leukste (koffietafel) boeken maar ook is er een hele grote kinderafdeling en hebben ze de aller leukste kaarten. De eigenaren vliegen de hele wereld over om overal het beste op leesgebied vandaan te halen.

#8. Akid

Dit is mijn favoriet! Ze verkopen al mijn favo modemerken zoals Tinycottons, Collegien, Mini Rodini, Caroline Bosmans, The Animal Observatory en Acne voor kids. Echt een mooie winkel waar je naast kleding en schoenen – van newborn tot 14 jaar – ook nog eens mooi leuk speelgoed, knuffels en accessoires kan kopen.

Adres: Steenhouwersvest 34A (https://iamkid.be)

MEER TIPS NODIG? VOLG CITYMOM DAN OP INSTAGRAM! https://www.instagram.com/citymomnl/  of check de website; www.citymom.nl