Blog CITYMOM: Trip naar het mooie Dubai

dub5

Vorig jaar rond deze datum was ik een week in Dubai. Maar 6 uurtjes vliegen en dan bam; 25 graden. Dat was een feest. Na er twee keer te zijn geweest zonder kinderen (ook een aanrader wat je kan er nogal goed uit gaan…) was het deze keer de beurt aan vriend en dochter om mee te gaan. Dubai is een perfecte bestemming om met kinderen heen te gaan. Welk kind houd er immers niet van spelen op het strand? In de zomermaanden (juni t/m september) is het wel echt té warm dus niet het beste tijdstip om te gaan, maar voorjaar, herfst of kerstvakantie is perfect. Wil je trouwens meer kindvriendelijke reistips? Die kan je vinden bij mijn reisblogs op mijn website CITYMOM.

Hello Dubai

De glitter & glamour kant van Dubai is bekend. Je kan het hier zo luxe maken (lees: slapen in een 7 sterren hotel) als je zelf wilt. Naast immense wolkenkrabbers, luxe shoppingmalls, te gekke restaurant en rooftop bars is het echt een hele fijne, veilige schone stad. Je kunt hier door een souk lopen zonder belaagd te worden en een taxi nemen zonder de angst dat de chauffeur vijftien omwegen maakt naar huis. Dubai is het Midden Oosten voor beginners!

dub1

Voor kinderen is er ook veel leuks te doen. Wil je je echt even in het Midden Oosten wanen dan is een bezoek aan de oude stad een must. Start bij het Dubai museum; dit fort stamt uit 1787 en is het oudste gebouw in de stad. Er achter ligt de creek waar je via de souk kunt komen. Met een ‘abra’ (houten bootjes) kun je voor 1 Dirham (20 cent) naar de overkant. Niet toeristisch, want dit is de manier om het water over te steken. Eenmaal aan de overkant kun je via de smalle straatjes bijvoorbeeld naar de Spice of Gold stuk (hallo bling bling sieraden).

De sky train is ook een ideale manier om de stad te bekijken. De metro stopt bij de twee grootste shopping malls. The Mall of the Emirates heeft de grootste indoop ski baan van de wereld voor wie tijdens zijn verblijf toch verlangt naar de kou. Maar misschien leuker is De Dubai mall het heeft namelijk een enorm aquarium en een ijsbaan. Shoppen kan je hier als de beste en anders even lekker bijkomen in een koffietentje. Deze mall bevind zich aan de voet van de Burj Khalifa, de hoogste toren in de wereld. Die moet je wel even zien natuurlijk. ’s Avonds is het ook een prima plek om heen te gaan. Er zijn leuke restaurantjes en een hele water- licht- én fontein show; doet het ook altijd goed bij kinderen.

dub4

In Dubai ben je natuurlijk voor een strandvakantie. Dan is JBR (Jumeirah Beach Residence) a.k.a The walk  een aanrader. Een lekker strand met een boulevard waar restaurantjes en koffietentjes aan zitten. Vanaf zeven uur ‘s ochtends kun je terecht voor ‘breakfast with a view’. Verder kun je hier zonnebedjes huren en zitten er veel speeltuintjes langs de boulevard op het strand. Laat de taxichauffeur je naar hotel Hilton Jumeirah rijden, die staat centraal aan dit strand.

dub3

dub5

Ga ook lekker een dag naar een strandtent. Zelf vond ik 0-gravity het allerfijnst. Ze hebben daar de allerbeste strandstoelen waar ik ooit op heb gelegen en kinderen zijn zeker welkom (is niet bij alle strandtenten zo namelijk). Je huurt een bedje voor een dag (let op, dit is niet goedkoop…) maar krijgt daarbij een voucher om te besteden aan drankjes of lunch. Het uitzicht is gaaf en de zee heerlijk rustig en kalm. Ook weer fijn voor kinderen dus. Een andere aanrader voor een dagje zee en/of zwembad is beachclub Riva. Ook deze strandtent is niet gratis, maar hier hebben ze ook een groot zwembad met kinderbad erbij. Riva ligt op het beroemde Palm Island, een goede plek om een dag te relaxen.

Dan nog wat kindvriendelijke eet- en drink tips! Een aanrader is je dag te beginnen met een ontbijt bij  Eggspectations waar je uitkijkt op zee (JBR). Ze hebben een speciaal menu voor kinderen, kinderstoelen, vermaak en een verschoontafel. Ga langs het Lime tree cafe voor heerlijke taartjes. ’s Avonds kan je met kinderen bij Leopold’s of Londen terecht als je in JBR bent. Op het kite surf strand zit Salt, een zilveren camper waaruit ze hamburgers met friet serveren. Sowieso is dit een kindvriendelijk strand met een speeltuin en dus een tip om met kinderen heen te gaan. Bur Dubai; creekside cafe aan de creek voor lunch. Bij Madinat eet je met het beste uitzicht op de Burj al Arab en bij Baker & Spice in Souk al Bahar heb je weer het het beste uitzicht op de Burj Khalifa.

Op zoek naar meer ‘kindvriendelijke’ inspiratie? Volg mij dan op Instagram!