Mommy blog: Zó maak je een voedende scrub


Het wordt weer kouder! En met het koude weer merk ik dat mijn huid wat droger aan gaat voelen. Ik ben altijd gek geweest van zelfgemaakte maskers en het is toch een ‘mama-momentje’ dat je krijgt. Ik koop ze vaak in de winkel, maar ik dacht vandaag: let’s go back to the basics! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en hoppa, je hebt een heerlijke, voedende scrub. Ik heb het meestal al in huis dus kan het ten alle tijden maken. Het is leuk als ontspan-moment met je partner en het werkt goed voor de normale/droge huid. Win-win dus!

Veel mensen denken dat een scrub maken veel tijd kost, maar less is more! Je hebt vaak niet veel nodig voor een goede scrub en het is enorm voedend voor de huid. Let’s go!

WAT HEB JE NODIG? (SCRUB VOOR 2 PERSONEN)

  • Een oude t-shirt (die vies mag worden)
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel honing
  • Avocado-olie (optioneel)
  • Bruine suiker (optioneel)
  • Handdoek
  • Klein kommetje

HOE MAAK JE DE SCRUB?

Ik heb altijd een t-shirt aan die vies mag worden, want het kan een enorme kliederboel worden. Je begint met twee eetlepels havermout en vier eetlepels water in een kommetje. Dit moet je goed mengen tot een fijn mengsel. Zodra je dit gedaan hebt, voeg je er een volle eetlepel honing bij. Alles mengen tot een fijn geheel en je kan beginnen met de scrub. (Het ziet er gek uit, maar geloof me, it’s worth it!) Voor de liefhebbers kan je hier nog twee theelepels bruine suiker aan toevoegen voor een fijnere scrub.

Je hebt je scrub nu gemaakt en je kan beginnen met scrubben :)! Smeer de scrub over je gehele gezicht en wrijf het lekker over je huid. Laat dit 10-15 minuten intrekken. Het voelt in het begin raar maar het komt allemaal goed! Na 15 minuten was je het eraf met lauw/warm water. Ik vond mijn huid al heerlijk aanvoelen, maar ik vind het ook fijn om mijn gezicht daarna met een olie te masseren. Vandaag heb ik avocado-olie gebruikt, je hebt maar een twee druppeltjes nodig en je kan het lekker uitsmeren (kan ook op een wattenschijfje). Je huid voelt heerlijk aan en het glanst extra door de olie.

Lipscrub

Als je toch al lekker bezig bent, kan je met de restjes van de scrub een lipscrub maken. Hiervoor heb je het volgende nodig: 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel olijfolie of kokosolie, theelepel honing en samen goed mengen. Je kan het in een klein plastic bakje bewaren en in de koelkast bewaren. Resultaat: een heerlijke glossy lipscrub

LEES OOK:

Een keer wat anders dan glitters? Lak je nagels in een van deze kleuren
Zo maak je een kapotte poeder weer heel binnen no time
Na het drinken van alcohol is dit wat er gebeurd met je huid

Beeld: Getty Images