Mommy: Home is where the heart is!

fotojamielee

Ons fijne stadsappartement kids proof maken is best een uitdaging! Van de coole accessoires tot aan de zelfgemaakte steigerhouten salontafel en van de mooie fashion boeken tot aan de beige bank, ze zijn allemaal niet ideaal met een baby die begint te kruipen en alles probeert te pakken. Mijn moeder heb ik al vaker moeten inschakelen voor tips over wondermiddeltjes tegen vlekken en er is al het een en ander gevallen (inclusief Milo). De boeken liggen al een plankje hoger en van de salon tafel gaan we afscheid nemen.

Ik houd van een persoonlijke touch in het interieur: mooie foto’s, kleurrijke accessoires en dingen met een betekenis of fijne herinneringen. Van een lichte woonkamer naar een donkere slaapkamer met veel zwart en grijs en een super schattige hippe babykamer. Elke kamer een andere sfeer! Ik vind het erg leuk om mij hier mee bezig te houden en zo af en toe het een en ander aan te passen.

Home3

Home4

Op zoek naar wat inspiratie op Pinterest voor handige en vooral stylish tips om de boel weer eens aan te pakken voor die kleine dondersteen.

Ik heb geleerd om alles in het huis een plekje te geven. Zo voorkom je rondslingerend rotzooi waarvan je niet weet wat je er mee aan moet. Post, bonnetjes, snoertjes, knuffels alles heeft een bakje, een laatje of een leuke mand!

Home5

Home8

Wees creatief en kijk voor wat extra opbergruimte in huis! Achter de bank, onder het bed. Hoe minder spullen zichtbaar, hoe opgeruimder het er uitziet en hoe minder gevaarlijk het is voor de kleine!

De bodem van de box is sinds kort lager gezet. Wij hebben gekozen voor een box met wieltjes. Het is ideaal dat ik de box naast de eettafel kan zetten als ik daar zit te werken en alleen mijn hand hoef uit te strekken om die kleine te helpen. Tip: Kies een box uit in de juiste kleur en het juiste formaat dat past bij jouw interieur.

Als je al wat oudere kinderen hebt creëer dan een plek in huis waar jouw kind lekker kan spelen en waar hij/zij rotzooi mag maken in plaats van door het hele huis.

Tegenwoordig zijn er super mooie eetstoelen voor je kleintje die mooi in het interieur passen. Wij zijn heel erg blij met de witte Stokke Tripp Trapp. Hij is wel wat duurder maar wel een investering voor jaren omdat  de stoel met je kind meegroeit.

Home6

Vergeet jezelf niet als je bezig bent met jouw huis. Een goede nacht rust voor kers verse ouders is erg belangrijk. Tover je slaapkamer om in een heerlijke kamer waar je goed tot rust kunt komen. Een heerlijk wolken bed? Of een mooi stoffen exemplaar. Investeren in goede producten kan een groot verschil maken. En het is stiekem ook de leukste & lekkerste plek om met je kleintje te knuffelen!

Home7

Omdat kinderen op onderzoek uit gaan in het huis kunnen er veel ongelukken gebeuren. Daarom is het belangrijk om naast deze  tips ook te letten op scherpe hoeken, planten, trappen, schoonmaakmiddelen, stopcontacten, snoeren en kleine voorwerpen.  We zullen snel een rondje doen om te kijken wat de gevaren zijn op kruiphoogte!

Voordat we in een groter huis buiten het centrum gaan wonen, kijk ik ernaar uit om van ons appartement een fijne plek te maken voor ons allemaal. Zowel een speelparadijs voor Milo als een heerlijke sfeervolle plek voor mijn vriend om thuis te komen en voor mijzelf een plek waarvan ik vrolijk word. Ik hoop, na het doorvoeren van deze tips, een enigszins opgeruimd huis te hebben gevuld met liefde!

Home9

Liefs,

Jamie-Lee