Mommy diary: Ibiza Mama!

Wat is het fijn om weer naar ons favoriete eiland Ibiza te gaan! De voorpret begint bij mij altijd al tijdens de voorbereidingen, lekker shoppen voor mijzelf en mijn baby, maar ook met het inlezen van goede tips om met een dreumes op vakantie te gaan. En het afstruinen van blogs en Instagram voor leuke plekjes in Ibiza. Het eindresultaat: goed voorbereid om mijzelf van alle gemakken te voorzien. Met een leuke week planning om het uiterste uit een week vakantie te halen vertrekken we met een fijne vlucht naar Ibiza!

Eenmaal aangekomen gaan we gelijk door naar een heerlijke late lunch op het strand. De Spaanse tijden voeren we dus gelijk door. We komen er meteen achter hoe de vakantie zal lopen met Milo, hij wilt niet zo graag stil zitten. Stil zitten doet hij alleen als hij eet en het liefst eet hij het eten van papa en mama. Oei lastig, met als gevolg dat we gerechten bestelden die hij eventueel ook kon eten, een afwisseling van papa of mama die om de beurt Milo achterna liep en die hem continue overal weg moesten halen. Het leek wel een trekpop! En dan heb ik het nog niet eens over hoe het was om op het strand zijn. Gevaar ziet hij nog niet en gaat daarom graag zelf op pad. Hij is gek op ballen en blikjes dus deze werden ook regelmatig even gepakt bij de buren. Het liefst eet hij heel de dag en neemt hij dit mee tijdens het spelen..  Je begrijpt goed dat hij veel ‘zandkoekjes’ heeft gegeten. Als waggelende eend ploft hij telkens met een lading zand op de handdoek. Even bijkomen zat er dus niet echt bij!

Nou hebben we het gelukkig al snel anders ervaren; met een warm welkom werden we elke dag bij strandtenten/restaurants met een kind ontvangen door het personeel die hem veel aandacht gaf. We waren trots op onze kleine koter die eigenlijk een hele makkelijke eter is en lekker met ons mee at. Het wandelen met Milo was juist gezellig, hij is zo vrolijk en loopt naar andere tafels, de keuken in, overal heb je een gezellig praatje en iedereen liep letterlijk en figuurlijk met hem weg! Hij is nu al lekker sociaal, dat heeft hij van zijn vader. En staat de muziek aan bij de beachclub,  dan staat of zit hij te dansen.. Dat heeft hij van zijn moeder!

Op het strand ging het ons ook makkelijker af. Ballen en blikjes werden ingeslagen om te voorkomen dat deze zonder pardon werden weggehaald bij de buren. Als hij lekker met papa ging zwemmen kon ik even rusten.

Dat overal zand zat, so be it! En na elk speeluurtje zetten we hem vast in zijn kinderwagen waar hij heerlijk ging slapen. Papa en mama kropen snel tegen elkaar aan in het zonnetje of gingen als verliefde tieners het water in. De tijd was namelijk schaars dus extra genieten! Werd de kleine weer wakker kon onze beach work-out weer beginnen.

Milo op avontuur.

miloavontuur

Dikke waterpret!

waterpret

Regelmatig wijst hij mij de weg of heeft hij de slappe lach. Het is zo mooi om een klein mensje te zien dat zich ontwikkelt.

1

Blikjes & ballen zijn favoriete speelgoed van de vakantie.

4

Optimaal gebruik gemaakt van onze Bugaboo. Met een wagen volgeladen naar het strand, met een baby heb je veel nodig! De speciale zonnekap was ideaal voor Milo.

5

Milo die maar al te graag met ons mee eet!

2

De vliegreis is gelukkig weer goed gegaan, na alle indrukken sliep hij al snel als een roos!

3

The tans will fade but the memories will last forever.

IMG_1557

XOXO,

Jamie-Lee