Peuterpuberteit: 5 Tips voor iedere moeder


Peuterpuberteit
is een feit bij ons thuis. Joshua is echt een schatje, maar de peuterfase is wel heavy. Alles is NEE! Als ik zeg dat hij iets niet mag doen, gaat hij krijsen totdat hij zijn zin krijgt. Ik merk nu wel dat het minder wordt en ik er véél beter mee om ga. En dit zijn mijn tips om peuterpuberteit aan te gaan!

OMARM HET FAVORIETE WOORD VAN EEN PEUTER:  ‘NEE’

Joshua vond een tijdje enorm leuk om overal NEE op te zeggen. Eerst werd ik er gek van! Toen merkte ik dat dit een fase is en ik tot honderd moet tellen. Op een gegeven moment dacht ik: Prima! Jij wil nu niet eten, dan ga je later wel eten. Nu merk ik dat alles daarom véél makkelijker gaat, want NEE is toch een peuters favoriete woord.

GO WITH THE FLOW

Er was een week dat Joshua zijn avondeten niet wilde eten, wat het ook was. Ik raakte enorm gefrustreerd, want ik wil dat hij natuurlijk goed eet. Wat ik ook probeerde, hij schudde meteen zijn hoofd van NEE! Ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen ging ik bijvoorbeeld eten en gezellig zingen met hem, dan wilde hij het ineens ook. Het is echt een fase, you have to push through! Je hoort het altijd: Mama, het is een fase. Dan denk ik: Ja, maar wanneer stopt het?! Het houdt inderdaad vanzelf op, dus het komt goed.

BLIJF KALM TIJDENS EEN DRIFTBUI

Op deze leeftijd krijgen peuters een sterke wil. Het moet op hun manier gaan dus hoe ga je hiermee om? Blijf rustig! Hoe moeilijk het ook is, onze kindjes zoeken nu hun grenzen op. Zij kijken hoe ver ze kunnen gaan, maar blijf rustig en wees consequent met je acties. Probeer rustig tegen je kleine te praten en hem goed aan te kijken. Ik dacht eerst ‘huh?’, maar het helpt echt!

MOEDIG HEM ALTIJD AAN

Op deze leeftijd leren onze kindjes zoveel. Ze leren meer woorden, zijn actiever en dat is enorm leuk voor hun. Betrek je kleine overal bij; boodschappen doen, opruimen, etc.  Dit vinden ze echt leuk. Joshua vind het zo leuk om me mee te helpen met vegen en boodschappen terug zetten. Dan roep ik Yeah Joshua, goed zo! Dat vind hij zo leuk!

DON’T FALL FOR THEIR CUTE FACES

Mijn zoontje kan Broadway op.. Wat kan hij goed acteren zeg! Als hij iets stouts heeft gedaan, dan kijkt hij zoooooo schattig! I can’t with his cute eyes, pruillipjes en dan zegt hij heel lief: Mama, kusje! Ja, dan smelt je natuurlijk.  They know how to play us, dus probeer er niet altijd in te trappen. But who am I fooling, het is enorm lastig.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad en we will get through it!

Shop hier de favorieten uit de shop!

Envii
DE BIJENKORF

Mia & Jo
MONFRANCE SCHOENMODE
€49,95

Zoe Karssen
DE BIJENKORF
€151,00

Heine
OTTO
€49,95

Bodyflirt
BODYFLIRT
€49,99

Skagen
DE BIJENKORF
€169,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

LEES OOK:

Blog babymomtalk: Kinderen zijn 800% vervelender als mama in de buurt is 

Beeld: Unsplash