Co-sleeping: een goed idee of niet?

co-sleeping

Een veelgestelde vraag door moeders: laat ik mijn kind bij mij in bed slapen of niet? Co-sleeping of slapen in de wieg, beide situaties hebben voor- en nadelen.

Onderzoek

Kinderarts Nils Bergman van de universiteit van Kaapstad vindt dat kinderen tot hun derde jaar bij hun moeder moeten slapen. Waarom? Het bevordert de band tussen moeder en kind. Tevens is het goed voor de ontwikkeling van je kind. Bergman heeft tijdens zijn onderzoek gekeken naar zestien baby’s die bij hun moeders sliepen en baby’s die in het wiegje of bedje naast hun moeder sliepen. Het resultaat? Baby’s die in het wiegje sliepen, konden minder goed slapen en hadden stress. Baby’s die bij hun moeder sliepen, hadden nergens last van. Bergman geeft ook aan dat kinderen die niet bij hun moeder slapen, later moeite kunnen krijgen met binden. Het advies van Bergman luidt: laat je baby voor een optimale ontwikkeling de eerste paar weken op je borst slapen. Ideaal, vindt hij, is dat je hem tot het derde of vierde levensjaar bij je laat slapen.

Tegenstrijdig advies

Ouders zijn vaak bang om hun baby bij hen in bed te nemen. Er zijn namelijk ook onderzoeken die hebben uitgewezen dat dit gevaarlijk is. Bijvoorbeeld wanneer een ouder zich omdraait en de baby per ongeluk verstikt. Volgens professor George Haycock moet je dan ook ten allen tijde oppassen als je je kind in je bed laat slapen. Hij werkt voor een Britse organisatie die kindersterfte bestudeert. Zijn advies: de veiligste plek is de wieg in de kamer van de ouders.

Verschillende theorieën, maar wat vind jij het prettigst?

Let’s shop!

co-sleeping

Balm Balm
SOLOBIOMOOI
€14,95

co-sleeping

Erbaviva
SOLOBIOMOOI
€1,95

co-sleeping

Coola Skincare
HUDSON’S BAY
€36,00


co-sleepingErbaviva
SOLOBIOMOOI
€4,00

co-sleeping

BPC Bonprix
BONPRIX
€65,99

co-sleeping

WaterWipes
SOLOBIOMOOI
€3,50

✰Shop verder in de STYLETODAY shop  ✰

LEES OOK:

Mommy: tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje
Fotoserie: 12 vreemde redenen waarom kinderen huilen
Dit zijn de geheimen van ‘perfecte’ moeders

Bron: DailyMail – beeld: Pixabay