Gender reveal party: een jongen of een meisje? Zó vertel je het!

gender reveal party

Ben jij in verwachting? Dan heb jij de vraag ‘weet je al wat het wordt?’ waarschijnlijk way too many times gehoord. Daarom is de 20 weken echo ook zo spannend. Buiten het feit dat je hele kindje wordt gecheckt, krijg je – als je dit natuurlijk wil – ook te horen of je in verwachting bent van een jongen of een meisje. Reden genoeg voor een feestje dus! Daarom vieren veel mensen tegenwoordig de ‘gender reveal party.’ Iedereen komt bij elkaar en mom and dad to be kondigen het geslacht van de baby aan. Super leuk! Er zijn ontzettend veel manieren om het geslacht van jouw newborn baby te onthullen. Van taarten en eieren tot confetti en gelukskoekjes. Wij zetten de leukste manieren om het geslacht aan te kondigen voor je op een rij.

Gender reveal party time!

#1 What about cake?

Misschien wel één van de meest voor de hand liggende manieren om het geslacht te vertellen, maar wat is een feestje zonder taart? Precies! Daarom is het té leuk om dit pronkstuk direct te gebruiken als middel om je vrienden en familie te laten weten wat het geslacht van jullie baby is. Smullen maar, van die roze of blauwe taart!

#2 Balloon party

Vul een grote kartonnen doos met roze of blauwe heliumballonnen en plak hem dicht. Als iedereen is gearriveerd gaan jullie beide aan een kant van de doos staan en tadaá, de heliumballonnen komen naar boven. Voor een extra leuke twist laat je de verloskundige het geslacht op een briefje schrijven en neem je iemand in vertrouwen. Deze persoon kan de doos dan voor jullie vullen met de juiste kleur ballonnen. Zo is het ook nog eens een grote verrassing voor jullie zelf. Leuke foto’s gegarandeerd!

#3 Prikken maar!

Vul een grote ballon met helium en blauwe of roze confetti. Ga samen met je partner naast de ballon staan met beide een naald of satéprikker in de hand. Terwijl iedereen toekijkt prikken jullie de ballon kapot. Wedden dat het feest losbarst?

#4 Het rauwe ei

Voor de waaghalzen onder ons is dit de perfecte manier om het geslacht van jullie kindje te onthullen. Haal twaalf eieren in huis, waarvan je er elf hard kookt en één rauw laat. Je verft zes eieren roze en zes eieren blauw. Beide ouders slaan de eieren kapot op hun voorhoofd, de kleur van het rauwe ei is het geslacht van de baby. Héél vermakelijk!

#5 De piñata

Niets is leuker dan een piñata kapot slaan op een feestje, toch?! Maar waarom maken we hier dan geen gender reveal party variant op? Vul een piñata met roze of blauwe snoepjes. Geef de ouders iets om mee te slaan en de snoepjes zullen door de hele kamer vliegen. Fun!

#5 Let the color out!

Willen jullie écht helemaal uitpakken bij de geslachtsonthulling? Ga dan voor een auto waarbij er roze of blauwe rook uit de uitlaat komt. Super leuk en origineel!

#6 Lucky you!

Laat iedereen tegelijk een gelukskoekje openbreken om het geslacht van de baby te ontdekken. Óf vul alle gelukskoekjes met een leuke tekst, waarvan er één het geslacht bekend maakt. De ouders breken deze dan één voor één open. Dat de baby maar veel geluk mag brengen in jullie leven!

#7 Let the game begin

Vooral de papa’s zullen dit een erg leuke manier vinden om het geslacht van de kleine baby te onthullen. Knip een zachte voetbal open en vul deze met roze of blauwe poeder, trap een paar keer tegen de bal aan tot deze uit elkaar barst. Het poeder zal in alle hoeken van jullie tuin te vinden zijn.

#8 Overal confetti

Het confetti kanon is misschien niet super origineel, maar toch blijft het een leuke manier. Vooral als de grote broer, zus, neef of nicht van de baby dit mag doen. Dit wordt gegarandeerd een gezellige gender reveal party!

 Zwanger? Let’s shop!

BPC Bonprix Collection
BONRPIX
€76,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
34,99 €44,99

BPC Bonprix Collection
BONPRIX
€24,99

Fila
DE BIJENKORF
€119,99

Firenze
DUIFHUIZEN
€59,95

Violet Hamden
HUDSON’S BAY
€69,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Ouders van nu, Famme Baby, Libelle Mama | Beeld: Unsplash