Hartstikke blut: “Ik heb nachtmerries over deurwaarders die de Lego van mijn zoontje meenemen”

kek mama blut

 

Het kan de beste overkomen: ineens bungel je financieel aan een draadje. Kun je geen rekening meer betalen of nog erger: zwerf je met je kind van huis naar huis.

Saskia (43), moeder van Alex (12).

“Ik stond voor de keuze: een extra lening nemen of de stekker uit mijn cadeauwinkel trekken. Nou ja, eigenlijk was het niet echt een keuze. De zaken liepen slecht. Er kwam bijna geen geld binnen. Ik kon niks inkopen: alles wat ik verdiende, ging rechtstreeks naar mijn eigen portemonnee, voor de hypotheek, de vaste lasten. Klanten verloren hun interesse voor die halflege winkel. De stekker moest eruit.

Net genoeg

Ik bleef achter met niets – zelfs mijn eigen huis was leeg want ik had mijn complete huisraad in de winkel verkocht. Ik solliciteerde me suf en kreeg een baantje in een restaurant. Salaris: € 900 per maand, net genoeg voor de hypotheek. Boodschappen deed ik van de fooien of van een briefje van vijftig dat ik toegestopt kreeg van lieve mensen op het schoolplein.

Proactief blijven communiceren

Mijn truc: eens in de zoveel tijd contact opnemen met instanties. Dan belde ik de Nuon om te vertellen dat ik nu niet kon betalen, maar over drie maanden wel. Waren zij tenminste drie maanden van mijn nek. Als je maar proactief blijft communiceren, dan willen die instanties best meewerken. Maar goed, de keer daarop belde ik de zorgverzekeraar met hetzelfde verhaal.

Lees verder op KekMama.nl. 

Bron: Kek Mama, auteur: Milou van der Will

Shop onze favorieten!

10 Days
HUDSON’S BAY
€109,90

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

MS Mode
MS MODE
€49,99 34,99

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€44,99

Smaak Amsterdam
DUIFHUIZEN
€189,00

My Jewellery
MY JEWELLERY
€15,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰