3 x gezonde popcorn-snacks!

pop

Tijdens een spannende film of gezellig op tafel tijdens een spelletjesavond. Either way: kids houden van popcorn! En natuurlijk denk jij dan meteen aan die met suiker overgoten – en dus super ongezonde – popcorn, maar daar heb je het dus mis! Wij bewijzen namelijk graag het tegendeel met drie healthy opties. Zo genieten zowel jij als de kids van een heerlijke snack, die helemaal zo slecht nog niet is! Kom maar op met die movienight…

1. Salty popcorn

popc

Zoute popcorn, you either love it or you hate it! Maar als je niet zo van de zoetigheid bent en meer van een bite  houdt, zeker een aanrader.

Hoe maak je het?

Doe een beetje kokosolie in een hapjespan en laat goed heet worden. Gooi vervolgens een half kopje maiskorrels in de pan en zorg dat je de deksel erop doet en er zo min mogelijk lucht ontsnapt. Als de popcorn heftig aan het ‘poppen’ is draai je het vuur zachter totdat de popcorn klaar is. Strooi er wat zout overheen – en hou ook rekening met het soort zout dat je kiest. Himalaya zout is bijvoorbeeld weer beter dan tafelzout – en hussel de bak door elkaar. Smullen maar!

2. Peanut butter popcorn

pb-pop

Welk kind houdt er niet van pindakaas? Lekker op een verse boterham… of over je popcorn. En wil je helemaal de touwtjes in eigen handen houden, maak dan – leuk om samen met je kids te doen – zelf je pindakaas. Bak pinda’s, een staafmixer en voilá!

Hoe maak je het?

Doe wat kokosolie in een hapjespan en laat deze goed heet worden. Doe een half kopje maiskorrels in de pan en maak de popcorn zoals je dat normaal ook zou doen. Zet het vuur uit als er een paar seconde tussen de ‘popjes’ komen, anders verbrand je de popcorn en dat wil je niet! Ondertussen doe je de pindakaas samen met kokosolie en een beetje zeezout in een koekenpannetje en roer tot je een egaal mengel hebt. Giet dit over je popcorn en laat heel even afkoelen. Zet die leuke film maar vast aan!

3. Honing popcorn

saltu

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is dit laatste recept met honing echt een aanrader. Vooral de kids zullen hier ook hun vingers bij aflikken!

Hoe maak je het?

Bij dit recept voeg je de topping in het begin toe in plaats van het er op het laatst overheen te doen. Dus je doet wat kokosolie in een pan en je giet de honing hier direct bij. Laat goed heet worden, de honing gaat dan een beetje pruttelen. Dan giet je de maiskorrels in de pan en schud je even goed. Laat vervolgens je popcorn goed uit ‘poppen’, maar hou wel in de gaten dat je het niet verbrand.

Beeld: Pinterest