5 x tips voor een kids proof oud en nieuw

header

Het einde van het jaar is nu echt in zicht en er staat een vers nieuw jaar voor de deur. Elk gezin viert de jaarwisseling weer anders. De een gaat graag ergens heen en de ander blijft juist heerlijk thuis. Vaak is Oud en Nieuw een feest voor volwassenen, maar er zijn ook genoeg activiteiten te bedenken voor je kids.

Het ene gezin gaat bijvoorbeeld een weekend weg en het andere gezin blijft lekker thuis om knus het nieuwe jaar in te luiden. Hoe Oud en Nieuw wordt gevierd hangt dan ook echt af van de leeftijd van je kids. Misschien slaapt je kleintje nog door de jaarwisseling heen. Maar zijn je kids al wat groter? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om een paar activiteiten met ze te ondernemen. Kijk naar deze top 5 activiteiten en maak de jaarwisseling van je kids zo speciaal mogelijk!

#1: Oliebollen bakken

Is je kindje al oud genoeg om mee te helpen in de keuken? Maak daar dan lekker gebruik van! Geef hem of haar een leuke koksmuts en een taak bij het draaien van de oliebollen of andere leuke hapjes. Check hier ons lekkere recept met gezonde oliebollen voor het hele gezin!

#2: Tijdscapsule

Neem een grote lege en stevige doos en vul deze samen met je kids door er allemaal één item in te doen die een bijzondere betekenis heeft op dit moment. Begraaf de doos ergens in de tuin of berg hem goed op. Spreek met z’n alle af om de doos over vijf jaar op te graven en terug te kijken naar dit moment.

#3: Herinneringen- en wensenboek

Haal met je kleintje herinneringen op van het afgelopen jaar. Wat vond je kind het leukst? Misschien was het wel die ene leuke vakantie of verjaardag. Je kind kan deze herinneringen tekenen of misschien wel opschrijven. Vraag ook naar hun wensen en voornemens voor het nieuwe jaar. Wat zou je graag willen volgend jaar? Ook dit kunnen ze tekenen of opschrijven. Volgend jaar kunnen jullie het boek samen weer doorlezen en misschien zelfs aanvullen. Trouwens ook heel leuk voor later om weer terug te lezen!

#4: Wakker blijven

Vaak willen kids opblijven tot het 12 uur is en ze eindelijk het lang verwachte vuurwerk kunnen bekijken. Als mommy kun je zelf het beste inschatten of je kind dit vol kan houden Houd je kleintje het toch niet vol en heeft hij of zij gezegd het vuurwerk echt niet te willen missen? Beloof hem of haar dan dat je ze op tijd wakker maakt, en doe dit dan ook echt.

#5: Pyjama party

Blijven jullie dit jaar gezellig thuis met het gezin tijdens Oud en Nieuw? Niets is dan zo leuk als een pyjama party terwijl jullie gezellig met z’n alle op de bank te ploffen.

goed

Claesen’s Meisje Pyjama
Oliewood
€39,95

2

Claesen’s jongens pyjama
kinderkleding-tekoop
39,95 23,97 

3

Kiabi
Kiabi
€13,-

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jou en je kleintje? Of wil je de leukste kinderkleding kopen? Bezoek Kidstoday.nl voor een dosis kids inspo en shopping!

Beeld: Pinterest