8 x kleuterhumor op z’n best

laughinh

Niets is zo heerlijk als een kind dat niet meer bij komt van het lachen. En geheid dat jij in deze lachbui meegenomen wordt! Ook al is de humor van kids meestal een groot mysterie voor de mommy’s, toch is het erg belangrijk dat we lekker met ze mee schateren. Ons advies: be crazy and have fun! Wij zijn gaan speuren en hebben dé acht dingen opgezocht waar kinderen het meest om lachen. Herkennen jullie ze?

1 . Ongelukjes

Au! Je hebt zojuist je hoofd gestoten tegen de hoek van het aanrecht en moet alles op alles zetten om vooral niet te schelden. Adem in, adem uit… Maar wanneer de scheldende stemmetjes in je hoofd eindelijk tot rust zijn gekomen, hoor je iets anders. En wel je kleine, oh zo lieve kleuter die helemaal dubbel ligt van het lachen. Ongelukjes zijn één van de dingen waar je kleuter om kan schateren, zolang het maar niet bij hen gebeurt. Denk maar zo mommy’s; lachen is gezond voor je dreumes en daar hebben we álles voor over… Toch?!

2. Ik eet je op!

Eerst het oortje en daarna de buik. Lekker smullen van je kind zorgt geheid voor een lachbui. We geven jullie wel één tip mee: niet bijten, zelfs niet zachtjes! Want je kleintje doet alles, maar dan ook echt alles na. En om nou met die bitemarks in je nek rond te lopen in de supermarkt…

3. Er komt een klein spinnetje aangekropen

De kieteldood werkt bij jong en oud. Dus wanneer je kind even haar of zijn moment niet heeft of constant loopt te pruilen, is de kieteldood een effectieve manier om weer een glimlach op hun gezicht te toveren! Kijk wel uit voor die zwaaiende armen en schoppende voeten, want voor je het weet ben jij degene die loopt te pruilen door die bult op je hoofd.

4. Gekke woorden verzinnen en rijmen

Wanneer kinderen hun spraak verbeteren en ontwikkelen, beginnen zij steeds vaker zelf woordjes te verzinnen. Erg schattig, maar dit maakt het voor jou vaak wel flink lastig want al die zelfgemaakte woorden zijn meestal maar lastig te begrijpen. Naast de zelfbedachte woordjes vinden kinderen ook het rijmen erg leuk: “De krokodil bijt in mama’s bil en dan geeft ze een gil.” Dat wordt oppassen geblazen voor die knijpende krokodillen handjes!

humor

5. Kiekeboe spelletjes

Een klassieker waar kinderen om moeten lachen is Kiekeboe spelen. Hoewel kleuters dit steeds minder interessant vinden, is voor de échte kleintjes het verbergen van het gezicht achter je handen en dan tevoorschijn komen, een erg leuk spelletje. Dus zet je hoogste stemmetje op en bereid je alvast voor op een grote lading plezier! Voor de peuters en kleuters is ‘kiekeboe’ in de vorm van verstoppertje meestal veel leuker. Spring eens plotseling tevoorschijn, of ga achter het gordijn staan en laat je kind je zoeken. Maak zo af en toe een geluidje zodat ze een idee hebben waar je zit en de spanning wat oploopt. Wees spontaan maar ook subtiel! Het laten schrikken van een kleuter loopt ook wel eens uit tot een grote huilbui. Oeps, iets te fanatiek…

6. De clown uithangen

Of je nou doet alsof je tegen een paal aanloopt en vergaat van de pijn, of wanneer je een cape maakt van je handdoek, de wc-borstel je toverstaf is en je rond rent als een gek; de clown uithangen werkt gegarandeerd om je kind te laten lachen. Speel vooral lekker mee met je kind en lach ook om hem of haar. Gek kunnen doen is onwijs belangrijk voor jullie band!

7. Moppentappen

Je kind komt naar je toe met een vreemde glimlach en vraagt of je de mop van duizend spetters kent. Ons advies: zet het op een rennen, duik onder de tafel of zorg in ieder geval dat je gezicht bedekt is en zeg vooral géén nee! Mocht dit advies te laat zijn voor jou en ben je helaas al slachtoffer geworden van deze eeuwenoude grap, ga dan maar opnieuw voor de spiegel staan om je make-up bij te werken. En die kleine maar lachen. Alwéér…

8. Dé poep en plas humor

And last, but definitely not least: de poep en plas humor. Jouw dreumes is dol op het broodje poep in de ochtend en wanneer zij het laten van scheetjes hebben uitgevonden, kunnen zij niks anders meer. Heel fijn.. Ook al is het voor ons mommy’s af en toe een raadsel, je kind vindt deze poep en plas humor ge-wel-dig! En wie geniet nou niet van die heerlijke scheetjesaroma?

Beeld: Pinterest