Baking with the kids

bakings

Mommy’s en kinderen houden van snoepen en lekker eten! En wat is er nou leuker om heerlijk te smullen en het ook nog eens zélf te maken; twee vliegen in één klap! Dus haal allerlei bakspulletjes in huis. Laat de kleine chef-kok je helpen met lekkernijen te bakken en als beloning mogen jullie het daarna ook nog eens zelf opeten! Yumm! Wij geven je zeven tips om het bakken met je kleine nóg leuker te maken!

1. Laat je kind kiezen

Koekjes, taart, cake of pepernoten? Laat je kind kiezen wat voor lekkers jullie gaan maken. Zo lijkt het alsof je mini-me het helemaal zelf bedacht en gemaakt heeft. Met een heel klein beetje hulp van mama…

2. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Zorg ervoor dat als je gaat bakken met je kind, je goed voorbereid bent! Alle boodschappen in huis? Check! Spulletjes op het aanrecht? Check! De vaatwasser leeg? Check! Then you’re good to go! Dit maakt het een stuk makkelijker, want je hoeft je geen zorgen te maken waar je die mixer nou gelaten hebt en of je nog wel genoeg eieren in huis hebt. Easy does it!

3. Matching bakers!

Om het bakken net even wat leuker te maken; zorg voor een matching schort voor zowel jou als je kind. Naast het feit dat je kleren beschermd worden voor afgelikte vingertjes en rondvliegende spetters, voelt je mini-me zich een echte kok! Hoe leuk?!

4. Betrek je mini-me overal bij

Doe álles samen. Kinderen willen dolgraag helpen bij het bakken, so let them! Betrek ze er vanaf het begin bij. Ga je koekjes bakken? Maak samen het deeg. Wanneer dat klaar is, leg het dan neer op een plek waar je kleine er vormpjes van kan maken. Zo heb jij de ruimte en de tijd om alvast even het aanrecht opruimen.

baking

5. Een eigen plek

Wat is leuker voor een kind om een eigen keukentje te hebben met eigen bakspulletjes? Om het samen bakken nóg leuker te maken, kan je een klein keukentje aanschaffen. Zorg ervoor dat je ook een kleine deegroller, een kindvriendelijk mes en wat snijblokjes erbij hebt. Zo heeft de chef zijn of haar eigen keuken! Wij zien hier een win-win; zo is jouw aanrecht namelijk lekker van jou en geloof ons; je zal de ruimte nodig hebben! Heb je geen mini-kitchen? Zet dan een bijzettafeltje neer zodat de kleine kok toch een eigen plekje heeft.

6. Kliederen mag!

Ben je allergisch voor vieze kleren of een besmeurde toet? Probeer het even naast je neer te leggen en laat je kind lekker zijn gang gaan. Krijgen ze vieze vingers? Nou en! Kinderen vinden het heerlijk om te kliederen en het is dan ook belangrijk dat je ze met bakken even lekker hun gang laat gaan. Wanneer de koekjes in de oven staan of de taart in de koelkast, kan jij mooi even een badder-pauze inlassen.

7. Smullen maar!

Zijn de koekjes net uit de oven? Is de taart uit de koelkast? Of zijn de gezonde snacks ready to eat? Ga er dan even lekker samen voor zitten om ze alvast stiekem voor te proeven. Want als chef-kok moet je altijd weten wat je je klanten voorschotelt. Smullen! Geniet ervan!

Beeld: Pinterest