Do It Yourself: Een tipi maken

tipi

Tipi’s zijn nog steeds hartstikke hot! En hoe makkelijk het ook is om een leuke te kopen, kun je er ook voor kiezen om je eigen tipi tent te maken. Niet alleen een leuke activiteit voor je kids, maar ook voor mama een ontspannend knutsel karwei. Want het resultaat mag er zijn: een leuk paradijsje voor je kleine indiaantje. Plus, met een beetje creativiteit geeft deze tent ook een toevoeging aan je interieur. Een tipi in de woonkamer is namelijk hartstikke hip! En wees niet bang, je hebt niet eens een naaimachine nodig!

Wat je wel nodig hebt, zijn 5 takken. Het liefst van 2 meter lang (of langer), want dan wordt de tipi lekker hoog. Deze pluk je in het bos of haal je snel in de bouwmarkt. Ook heb je touw nodig, want hiermee bind je de takken aan de bovenkant vast. De hulp van papa is bij dit onderdeel ook welkom, want hij kan dan mooi de takken bij elkaar houden terwijl jij ze aan elkaar bindt. Verder heb je stof nodig, heel veel stof. Dit kunnen oude gordijnen, tafellakens of versleten beddengoed zijn. Dan rest nog een goede tube superlijm, want hiermee gaan we de stof vast plakken.

We leggen het in stappen uit:

Kijk voor dat je begint goed naar de ruimte waar je de tipi neer wilt zetten. Doordat we geen naaimachine gebruiken, is de tipi niet zo gemakkelijk te verplaatsen. Plekje gekozen? Dan kan het bouwen beginnen!

1. Neem alle takken en hou ze tegen elkaar. Bind ze aan de bovenkant samen vast. Dit is handig om met twee personen te doen, zodat één de takken kan vast houden en de ander het touw goed en stevig vast kan binden. Je bouwt nu het frame. Let hierbij op dat de takken goed uit elkaar staan, zodat de stoffen bedekking mooi valt.

2. Staat het zogenaamde frame? Dan kan het knutselen beginnen. Knip van de stoffen die je hebt verzameld verschillende banen. Je gaat nu van boven naar beneden de stoffen banen op plakken. Begin onder het vastgeknoopte touw met de eerste baan. Plak daarna de tweede stofbaan eronder. En ga zo verder. Je zult zien dat je de stoffen banen steeds langer moet knippen om de hele tent te bedekken.

3. Zorg dat je aan één kant van de tipi rekening houdt met de ‘ingang’. Dit kun je doen door een langere stofbaan in te knippen, waardoor je een flap krijgt die je kunt oprollen of naar beneden kunt laten.

4. Je tipi staat!

Extra tip: Om je tipi nog vrolijker te decoreren, kun je de takken ook omwikkelen met touw voor extra kleur. Dit kan natuurlijk ook met verf! Aan de binnenkant van de tent kun je lampjes hangen om het extra gezellig te maken.

Beeld: Pinterest