Hoera, 2 jaar! Dit zijn dé verjaardagsmusthaves

two

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort twee jaar? Hoera! Tijd voor een verjaardagsfeestje! Daarbij horen natuurlijk de allermooiste cadeaus voor je kleine peuter. Weet je nog niet precies wat je moet kopen voor de kleine jarige job? Bij iedere leeftijd passen natuurlijk weer andere cadeaus en daar kun je vast wat hulp en inspiratie bij gebruiken. Read on!

Kids vanaf twee jaar worden steeds onafhankelijker en zijn meestal super energiek en nieuwsgierig. Ze zijn dan ook dol op cadeautjes waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Benieuwd waar je jouw kleine dreumes blij mee maakt? Dit zijn de 8 verjaardagsmusthaves voor jonge peuters.

1. Party outfit

Een verjaardagsoutfit mag natuurlijk niet ontbreken op de tweede verjaardag van je kleine. Maak het feest compleet met een stoere blouse of een meisjesachtige rok, zodat je kleine helemaal kan stralen op zijn of haar verjaardag.

2. Zelf doen!

Peuters vinden het onwijs leuk om zichzelf aan- en uit te kleden. Het veters strikken is nog een beetje te moeilijk en daarom zijn klittenbandschoenen superpraktisch. Zo kan je kind wanneer -ie wil lekker de schoenen uitschoppen en ook weer aantrekken. Wat zal je kleine trots zijn met deze nieuwe verjaardagsschoenen.

3. Crea bea

Tekenen, kleien en schilderen: peuters zijn dol op knutselen. Doe je kind een ‘knutselbox’ cadeau: deze kun je zelf samenstellen met bijvoorbeeld mooie stiften, klei, verf, krijtjes stickers en mooi papier. Laat die picasso in je kind maar naar boven komen!

4. Een eigen plekje

Tweejarigen zijn meestal super beweeglijk en graag druk in de weer. Een leuke speeltent laat de fantasie van kinderen tot leven komen. De tent wordt meteen een eigen plekje waar je kind allerlei avonturen kan beleven of waarin jullie gezellig samen een boekje kunnen lezen. Bovendien staat een tipi in huis superleuk!twoo

5. Mama nadoen

Met een jaar of twee begint je peuter ook te imiteren. Het doen en nabootsen van bijvoorbeeld huishoudelijke bezigheden is dan heel normaal. Zowel jongens als meisjes vinden het dan ook superleuk om bijvoorbeeld te spelen met een keukentje, met poppen of speelgoedgereedschap.

6. Blokken bouwen

Moedig je peuter aan om zelf bouwwerken te maken en geef hem of haar mooie (duplo)blokken cadeau. Dit is niet alleen supergoed voor de handspieren en de ontwikkeling van de oog-hand coördinatie, maar ook een heerlijke bezigheid voor je peuter.

7. Boekjes

Voorlees- en prentenboekjes zijn een supergeschikt cadeau voor je peuter. Niet alleen zijn ze dol op het bekijken van mooie boekjes, maar is het ook een goede stimulans voor de taalontwikkeling van je kind.

8. Puzzeltijd

Eenvoudige puzzels of inlegborden met eenvoudige vormen en niet teveel stukjes zijn dan weer heel erg goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Bovendien vinden peuters het superleuk om bepaalde handelingen eindeloos te herhalen. Ze zullen dus vast niet snel uitgekeken zijn op een uitdagende puzzel.

Time to party!

Beeld: Pinterest