Wat zegt het sterrenbeeld over je kind?

sterrenbeeld

Is het sterrenbeeld van jouw kid Ram? Maak dan je borst maar nat, want het zal nooit saai zijn thuis! Of heb je een Tweeling? Dan heb jij een heel pienter kind. Wat zegt het sterrenbeeld van je kind eigenlijk over hem of haar? En hoe ga jij als mom hiermee om? Lees snel verder en bekijk de typische sterrenbeeldeigenschappen van jouw kids én tips over how to handle them.

Dit zegt het sterrenbeeld over je kind

1. Ram

21 maart – 21 april

Rammen kunnen drammen. Een ram stikt van de energie en heeft een heel sterke eigen wil. There’s always something going on, saai is het nooit! Een Ram is overal voor te porren. Laat jouw kind al jong met anderen spelen, dan leert hij meteen om te delen. Want hier is een Ram niet zo goed in. Jouw Ram wil graag aandacht, en kan competitief zijn. Een Ram kan goed op zichzelf zijn, maar speelt ook graag met andere kinderen.

Moeder van een Ram?

Jij hebt een ware energy bomb in huis.Laat je kind veel ravotten, maar maak wel duidelijke regels. Een Ram kan nogal bezig zijn met zijn eigen wereld en andere vergeten. Stimuleer dus de sociale kanten van zijn of haar karakter. Wees eerlijk tegen je kind en wijs op verantwoordelijkheden. Maar kijk uit dat je niet het enthousiasme van jouw Ram dempt. Dit maakt ‘m juist zo uniek!

2. Stier

21 april – 20 mei

Een Stier is vriendelijk en heeft veel behoefte aan lichamelijk contact. Stieren zijn slow starters en kunnen trager zijn dan hun leeftijdsgenoten. Je kind wordt een echt mensen-mens en is erg down to earth. Wel heeft het wat koppige trekjes en pikt dingen dus langzamer op. Niet teveel opjutten. Een Stier heeft zijn eigen tempo!

Moeder van een Stier?

Jouw kleine is een moeilijk eter. Het is handig om hem of haar al op jonge leeftijd veel verschillende smaken voor te schotelen. Jong gedaan, is immers oud geleerd. Moedig jouw kind aan om bepaalde dingen zelf te doen, zoals veters strikken.

3. Tweelingen

21 mei – 21 juni

Tweelingen zijn heel pienter en zéér nieuwsgierig. Jouw kind praat veel en zuigt alles dat jij zegt als een spons op. Kijk dus uit dat je dit exemplaar niet overspoelt met informatie, want dan wordt het al snel teveel. Een Tweeling is heel sociaal en zal stikken van de vriendjes en vriendinnetjes. Alleen zijn, kunnen ze dan ook niet zo goed. Je zult merken dat je kind chagrijnig kan worden als het niet aan het spelen of kletsen is.

Moeder van een Tweeling?

Tweelingen kletsen de oren van je kop, maar zijn ook enorme denkers. Ze zijn rationeel, daarom is het belangrijk dat je jouw kind stimuleert om zich emotioneel te uiten. Mini you heeft een korte aandachtspanne, ruimte geven is het credo.

4. Kreeft

21 juni – 22 juli

Een Kreeft is heel gevoelig en erg begaan met het lot van de wereld. Er wordt wat sneller gehuild, maar ook veel geknuffeld. Jouw kid pikt snel spanning op in huis, dus voer gaan moeilijke gesprekken in het bijzijn van jouw kleine Kreeft. Bij dit sterrenbeeld staan herinneringen centraal, je zult dan ook merken alles wordt onhouden: the good, the bad and the ugly.

Moeder van een Kreeft?

Kreeft love familietradities. Kerst, Pasen en verjaardagen: deze gezellige familiefeesten zijn aan een Kreeft goed besteed. Jouw kind heeft een warm nest nodig. Kom maar op dus, met al die verjaardagen en gezelligheid!

5. Leeuw

23 juli – 23 augustus

Een Leeuw heeft een vurig temperament. Je kind is luidruchtig en vraagt veel aandacht. Slaap? Forget it. Iedereen mag het weten als hij of zij wat wil. Ze houden van publiek. Een Leeuw maakt makkelijk vrienden, en is vaak de leider van de groep. Jouw kind houdt van lachen en vindt het heerlijk om op z’n wenken bediend te worden.

Moeder van een Leeuw?

Een Leeuw weet wij hij wil en komt sterk over. Let er thuis dus goed op, dat het zichzelf niet té belangrijk gaat vinden. Dit kan namelijk ten koste gaan van andere kinderen. Je kleine Leeuw heeft er baat bij als je duidelijk uitlegt dat andere kids het niet leuk vinden als hij of zij onaardig doet. Stimuleer de sociale kant, dan krijg jij het liefste Leeuwtje ever.

6. Maagd

24 augustus – 23 september

Een Maagd maakt zich graag nuttig, en helpt zijn moeder maar wat graag met allerlei klusjes. Deze kinderen zijn kritisch op anderen, maar ook op zichzelf. Ze zijn perfectionistisch en houden van structuur. Jouw kind kan zichzelf goed entertainen met de meest basale dingen en heeft weinig hulp nodig van buitenaf. Een Maagd is een tikkeltje verlegen: very charming.

Moeder van een Maagd?

Knuffel je kind maar lekker veel, want Maagden vinden het fijn om te weten dat ze geliefd zijn. Ze staan iets minder stevig in hun schoenen en horen het graag als ze iets goed doen. Een opvoeding waarin je niet teveel op details let, past goed. Last but not least: het zijn geen alleseters, dus houd het maar een beetje simpel aan tafel!

7. Weegschaal

24  september – 23 oktober

Een Weegschaal krijgt veel aandacht en wordt vaak schattig gevonden. Jouw kind is vooral goed in één-op-één contact, is lief en lost graag problemen op. Dit sterrenbeeld is passief, maar wel charmant en innemend. Let wel op: ze zijn een tikje manipulatief, maar wél op een lieve manier.

Moeder van een Weegschaal?

Een Weegschaal is erg gericht op anderen, waardoor de eigen behoefte regelmatig wordt vergeten. Stimuleer je kind om z’n hart te volgen, want het twijfelt gauw. Deze kleine houdt van frutselen, creatief bezig zijn en heeft oog voor schoonheid. Geef jouw kleine Weegschaal dus tijd voor zichzelf!

8. Schorpioen

24 oktober – 22 november

Een Schorpioen-kind is slim, eigenwijs en knows how to get it. Dit sterrenbeeld houdt van mensen, maar kan zich ook prima in z’n uppie vermaken. Jouw kroost is vaak het middelpunt van de aandacht en kan manipulatief zijn. Er hangt altijd een mysterieus imago om de Schorpioen heen: je komt er bij dit sterrenbeeld moeilijk achter wat er scheelt. Ook lig jij regelmatig met je kind in de clinch, want je kleine verwacht waarschijnlijk dat iedereen zich aan hem of haar aanpast.

Moeder van een Schorpioen?

Het teken Schorpioen wordt als het meest emotionele in de Dierenriem gezien. Je kind voelt dingen goed aan en kan heel scherpe vragen stellen. Ook moet je als moeder sterk in je schoenen staan om niet altijd toe te geven. Een Schorpioen wéét namelijk hoe ‘ie iets voor elkaar moet krijgen. Wees dus vastberaden maar vriendelijk, want afwijzingen zijn lastig voor een Schorpioen.

9. Boogschutter

23 november – 21 december

Heb jij een Boogschutter? Dan heb jij een lekker enthousiast exemplaar! Als baby was jouw kind al beweeglijk: Boogschutters houden er niet van om ‘opgesloten’ te zitten in een ruimte. Ze zijn enthousiast en trekken graag de wijde wereld in. Deze buitenkinderen zijn gek op ontdekken en maken graag deel uit van een groep. Jouw kind heeft vrijheid nodig en is zeer nieuwsgierig.

Moeder van een Boogschutter?

Luisteren is helaas niet de sterkste kant van een Boogschutter. Wil je zeker weken dat iets écht aankomt? Kijk je kind dan even goed aan. Jouw kind zoekt waarschijnlijk continu zijn grenzen op, ook binnenshuis. Het is dus erg belangrijk dat je grenzen stelt, maar doet dit zonder hem of haar in zijn bewegingsvrijheid te beperken.

10. Steenbok

22 december – 19 januari

Een kleine Steenbok heeft veel liefde en aandacht nodig. Ook komen kinderen met dit sterrenbeeld wat ‘ouwelijk’ over: ze zijn serieus en rustig. Jouw kind gaat zeer efficiënt te werk en heeft vanaf dag één een plan. Een Steenbok werkt graag met zijn handen en is ambitieus. Ook houdt het van mooie, duurzame dingen.

Moeder van een Steenbok?

Push je kind niet teveel met leren, want er is doorzettingsvermogen genoeg. Ouders hebben veel invloed op hun Steenbok; hij of zij doet veel om het jullie naar de zin te maken. Keywords hier zijn aandacht, erkenning en loven. Als je jouw kind luchtig en met gevoel voor humor opvoed, groeit hij of zij uit tot een krachtig iemand, met veel doorzettingsvermogen en rotsvast vertrouwen in zichzelf!

11. Waterman

20 januari – 19 februari

Een Waterman is erg zelfstandig en wil al jong alles zelf doen. Dingen worden snel opgepikt. Een kind met dit sterrenbeeld vindt het heerlijk om met andere kids te spelen, want vriendschappen zijn erg belangrijk! Is je kid koppig en bezig met zijn eigen dingen? Dit betekent meestal dat hij creatief bezig is. Een Waterman praat graag, is slim en is sociaal ingesteld.

Moeder van een Waterman?

Omdat je kind zich graag omringd met anderen, is het handig om te stimuleren dat jouw kleine Waterman op een vereniging of teamsport gaat. Misschien lijkt jouw kleine niet zo knuffelig, maar dit komt omdat hij of zij veel ruimte nodig heeft. Geef dat beetje extra ruimte, dat doet een Waterman goed.

12. Vissen

20 februari – 20 maart

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn heel creatief en muzikaal, kijk dus niet gek op als jouw kleine al jong piano of gitaar wil spelen. Het zijn gevoelige kinderen, die behoefte hebben aan regels en duidelijkheid. Hij is zij is erg begaan met anderen. Heb jij een dromertje? Typisch Vissen: ze kunnen erg in gedachten verzonken zijn.

Moeder van een Vis?

Vissen hebben graag contact met anderen, zeker binnen een gezin. Er is nauw contact met ouders, broers en zusjes. Is er iets aan de hand? Leg dan aan je kind uit hoe je je voelt, daar heeft ‘ie het meeste profijt bij.

Deze starsigns gaan goed samen:

Ram met Leeuw & Boogschutter
Stier met Steenbok & Maagd
Tweeling met Waterman & Weegschaal
Kreeft met Vissen & Schorpioen
Leeuw met Ram & Boogschutter

Een starsigns vormen een kleine uitdaging:

Leeuw & Waterman
Maagd & Vissen
Weegschaal & Ram
Schorpioen & Stier
Boogschutter & Tweeling
Steenbok & Kreeft

It’s shopping time!

Violeta by Mango
WEHKAMP
€99,99

MS Mode
MS MODE
€21,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Dr. Martens
NELSON
€169,99

Michael Kors
DE BIJENKORF
€225,00 180,00

Coolcat
WEHKAMP
€12,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit cadeau past het best bij zijn sterrenbeeld
Dit zegt je sterrenbeeld over je shopgedrag
Dit zijn de grootste irritaties per sterrenbeeld

Bron: Famme, Ouders van nu | Beeld: Unsplash