10 gênante momenten dankzij je kids

genante

Kinderen hebben is leuk, soms lastig, gezellig, sprankelend, vermoeiend en druk. Het is een hele hoop, maar in ieder geval zeer veelzijdig. Eén van de leuke dingen aan je kids is dat ze supereerlijk en recht voor zijn raap zijn. Waarschijnlijk lig je regelmatig helemaal in een scheur om je kind. Elke mommy weet dat er een paar momenten zijn, waarop je je doodschaamt voor je kinderen. Lach en huiver mee met onze top 10!

1. Mama, zie je die dikke mevrouw?

Met een overvolle winkelwagen scheur je naar de kassa. Je tilt kind 1 uit het kinderzitje en kind 2 staat te jengelen om wat lekkers. Terwijl je in je hoofd nog eens het boodschappenlijstje naloopt (heb je écht alles?), wijst de oudste ineens met zijn kleine bolle kindervingertje naar een ietwat voluptueuze dame op links. Hij schreeuwt op niet mis te verstane toon: “Mama, kijk eens! Een hele dikke mevrouw! Zie je dat?” Auw. Rood aangelopen en hopende dat de ‘dikke mevrouw’ het niet heeft gehoord, reken je zo snel als je kunt af en vertrekt in gestrekte draf richting uitgang.

2. Ik heb nummer twee gedaan! In mijn broek!

Eindelijk ben je uit de luiers en is iedereen thuis zindelijk. Halleluja! Althans…dat dacht je. Een plasje in je broek is nog te overzien, maar nummer twee in je broek, is een ander verhaal. Daar sta je dan, langs de kant van de weg met je alarmlichten aan…

3. Mijn moeder vindt jullie stom

Dat jij en je partner thuis dingen bespreken is heel gezond. Het zal dan heus weleens gaan over de buren, of misschien hebben jullie je voorkeuren qua speelkameraadjes voor de kids. Be careful, ze horen alles! Voor je het weet kom je op straat de buurvrouw met haar kids tegen en net terwijl je vriendelijk gedag zegt, tettert je kind tegen haar kroost dat “zijn moeder jullie stom vindt”. Waar is dat gat in de grond, als je het nodig hebt?

4. Klein diefje

Je bent even lekker aan het shoppen en je hebt je kind meegenomen. En die verlaat wel héél vrolijk de winkel. Wat blijkt? Dat glinsterende armbandje is door jouw kleine ekstertje van de toonbank gegrepen en in haar zak verdwenen. En het is natuurlijk niet betaald. Oeps. Met het schaamrood op je kaken bied jij je verontschuldigingen aan bij de caissière. Met een beetje geluk reageert ze relaxt.

5. Hoi, daar zijn we dan!

Je staat met je hele gezin – inclusief kersverse baby – voor de deur van je schoonouders. So far, so good denk je nog. Totdat je baby begint te spugen over jouw little black dress, die nu niet meer zo black is. Net op dat moment zwaait de voordeur open en staan je schoonouders enthousiast in de deuropening. Dat wordt eerst even boenen!

genante

6. Papa en mama zijn bloot

Vroeger, in de pre-kind-periode, liepen jij en je partner altijd naakt door het huis. Dit is waarschijnlijk niet meer zo sinds er klein grut rondloopt, maar het kan nog eens voorkomen dat er één van jullie even naar de douche loopt zonder kleren aan. Mocht jouw kleine nét in de ‘poep-en-plas-is-interessant-periode’ zitten, dan kun je er zeker van zijn dat hij of zij bijvoorbeeld een keer roept: “Ik heb papa’s blote piemel gezien!”. Toch gênant, als je je naam hebt hoog te houden in de buurt.

7. Tante Martine, je stinkt!

Je bent gezellig op de koffie bij je lieve zus, die we voor het gemakt even Martine noemen. Natuurlijk wil Martine jouw zoon of dochter ook nog op schoot hebben, om even lekker te knuffelen. En net als Martine haar lippen op het wangetje van jouw kind drukt en gekke geluidjes maakt, gilt deze: “Iew, tante Martine! Je stinkt!”. Eh, tja… Iemand nog koffie?

8. Zwangere man

Je maakt een ommetje met je zoont of dochter en passeert een man met een aardige ‘gezelligheidsbuik’. Je knikt vriendelijk en wil langzaam doorlopen, totdat je kind stopt en aan de man vraagt of er een kindje in zijn buik zit. Wij vermoeden dat je dan héél snel weer thuis bent.

9. Mama heeft een snor

Oké, oké: je bezoekje aan de schoonheidsspecialiste was inderdaad alweer een tijdje geleden. Maar we durven te wedden dat je binnen vijf minuten een afspraak hebt, als jouw kind ten overstaan van een klein groepje mensen luidkeels aan jou vraagt waarom mama ook een snorretje heeft.

10. Poepchinees

Het is lekker weekend en no way dat jij gaat koken vandaag. Er wordt besloten Chinees eten te gaan halen en natuurlijk wil je dochter of zoon mee op avontuur. Je trekt een nummertje en op het moment dat jullie aan de beurt zijn en je wilt bestellen, vraagt jouw kind of de Chinese eigenaresse van het restaurant of zij een poepchinees is. Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk. Volgende keer maar weer een patatje halen dus.

Beeld: Pinterest