11x zo houd je jullie relatie leuk en spannend met kinderen

kinderen

Negen maanden lang leven jullie samen toe naar het moment dat jullie kind geboren wordt. Als de kleine er eenmaal is heb je vaak – vooral in het begin – alleen nog oog voor de baby. Volkomen logisch natuurlijk, maar vergeet niet dat jullie behalve ouders ook nog lovers zijn. Als je als stel gelukkig bent, kun je tenslotte ook veel leukere ouders zijn voor je kind. Daarom hebben wij wat tips hoe je jullie relatie spannend en leuk houdt met kinderen. Bye bye dipje, hello lovebirds!

Zo houd je jullie relatie leuk en spannend met kinderen

#1 Verras elkaar

Hoewel het fijn is om te weten wat je van elkaar kunt verwachten, is het nog fijner om zo nu en dan flink verrast te worden. Van een lief bosje bloemen, tot een ondeugend setje lingerie… alles kan! Hoe leuk is het om thuis te komen en te zeggen: “Schat, je hebt een uur om je spullen te pakken… We gaan een nachtje weg!” Het zet je weer even op scherp en haalt je uit de sleur.

#2 Let’s flirt

Na de bevalling voel je je alles behalve sexy. Maar een paar maandjes later – als je langzaam weer een beetje begint terug te veranderen in jezelf – is het leuk om weer wat aandacht aan jezelf te besteden. Laat je haar een keer mooi föhnen en trek iets aan waar jij je sexy in voelt. Dat hoeft niet per sé lingerie te zijn (mag natuurlijk wel!) maar dat kan ook een mooi jurkje zijn. Als jij uitstraalt dat je je mooi voelt, ben je veel aantrekkelijker voor je man. It’s science! Kortom: flirt erop los. Dit is bovendien goed voor de kinderen als ze zien dat papa en mama lief zijn voor elkaar.

#3 Praat!

Hoe suf het ook klinkt, goed praten is de basis van een gelukkige relatie. Maak alles bespreekbaar! Wat verwacht je van elkaar en wat zijn jullie doelen. Waar irriteer je je aan en wat zou je graag anders zien. Als je dit soort dingen niet bespreekt, is de kans heel groot dat het er op het verkeerde moment uitkomt met als resultaat: ruzie. En hoewel een goed potje ruzie helemaal zo erg niet is, wil je geen oude koeien uit de sloot halen.

#4 Complimentjes

Dat vooral vrouwen hier gevoelig voor zijn, is vast geen nieuws. Maar voor alle vrouwen: ook mannen houden van complimentjes. En natuurlijk is het leuk om een compliment te krijgen over je outfit of over hoe geweldig je haar zit. Maar geef elkaar ook eens een compliment als: “Dat deed je supergoed vanmiddag, toen die kleine zo vervelend was!” Onderzoek toont aan dat gelukkige stellen elkaar 5 complimentjes geven tegenover 1 negatieve opmerking.

#5 Datenight

Een must voor alle ouders: datenight! Jij en je geliefde, samen op stap zonder kids. Laat je kind lekker een nachtje bij opa en oma logeren – vinden zij ook hartstikke leuk – en ga uiteten, pak een filmpje en ga heerlijk samen cocktails drinken. Even terug naar hoe het was voordat jullie ouders waren en weer even opnieuw verliefd op elkaar worden!

#6 Sport

Naast het feit dat sporten gezond is, geeft het je relatie ook een boost door het stofje endorfine dat vrijkomt. Kies voor een sport waar jullie beide blij van worden. Én met de kinderen actief zijn, versterkt ook nog eens de band als gezin.

#7 Toon belangstelling

Natuurlijk, jullie kind is het allerbelangrijkste. Dus dat het grootste deel van de tijd de gesprekken over hem of haar gaan, is niet zo raar. Toch is het leuk om ook even verder te vragen hoe het was op werk en of je lief die opdracht nog heeft afgekregen. Als je oprecht interesse toont, kun je veel meer kanten op met een gesprek en voorkom je dat jullie straks nergens meer over kunnen praten dan over jullie kind.

#8 Deel je gevoelens

Het is begrijpelijk dat je met kinderen last hebt van een paar slapeloze nachten en dat je dus sneller chagrijnig bent. Probeer dit niet op je partner af te reageren, maar deel met elkaar hoe je je voelt. Hij zal het heus wel begrijpen. Hij wilt immers het beste voor jou en de kinderen. En andersom natuurlijk ook.

#9 Een nieuw seksleven

Seks is heel belangrijk in een gezonde relatie. Als ouders ben je chronisch moe en intiem zijn schiet er dus vaak bij in. Nog voor je hoofd het kussen raakt ben je waarschijnlijk al vertrokken. Maak er toch wat vaker tijd voor en wees creatief. Je zal zien dat je er juist ook veel energie van krijgt! Zie het als een frisse start. Begin bij wat goed voelt, en bouw het op alsof het weer de eerste keer is.

#10 Ga er met het gezin op uit

Houd je relatie ook leuk door met het gezin leuke dingen te doen. Maak mooie herinneringen en wees de leukste ouder die je kunt zijn. Heel aantrekkelijk voor je partner namelijk!

#11 Gun elkaar leuke dingen

Ondanks dat je samen in een relatie zit, is het ook heel belangrijk om je eigen leven te hebben. Respecteer dat van elkaar en moedig het aan! Gun elkaar dat avondje weg met vrienden of vriendinnen. Je zal zien dat het beloond wordt en dat je partner met nieuwe energie thuiskomt!

Shop de outfit!

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€89,99

Mango
WEHKAMP
€39,99

Levi’s
DE BIJENKORF
€109,95

Steve Madden
STEVE MADDEN
€119,99

Parfois
WEHKAMP
€49,99

Amber Sceats
DE BIJENKORF
€129,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Babybytes, Famme, Ouders van nu, Loes | Beeld: Unsplash