11 x Zo houd je jullie relatie leuk & spannend na kids

spannend

Negen maanden lang leven jullie samen toe naar het moment dat jullie kind geboren wordt. Als de kleine er eenmaal is heb je vaak – vooral in het begin – alleen nog oog voor de baby. Volkomen logisch natuurlijk, maar vergeet niet dat jullie behalve ouders ook nog lovers zijn. Als je als stel gelukkig bent, kun je tenslotte ook veel leukere ouders zijn voor je kind. Daarom hebben wij wat tips hoe je jullie relatie spannend en leuk houdt. Bye bye dipje, hello lovebirds!

1. Verras elkaar

Hoewel het fijn is om te weten wat je van elkaar kunt verwachten, is het nog fijner om zo nu en dan flink verrast te worden. Van een lief bosje bloemen, tot een ondeugend setje lingerie… alles kan! Hoe leuk is het om thuis te komen en te zeggen: “Schat, je hebt een uur om je spullen te pakken… We gaan een nachtje weg!” Het zet je weer even op scherp en haalt je uit de sleur.

2. Oeh la la… be sexy

Na de bevalling voel je je alles behalve sexy. Maar een paar maandjes later – als je langzaam weer een beetje begint terug te veranderen in jezelf – is het leuk om weer wat aandacht aan jezelf te besteden. Laat je haar een keer mooi fohnen en trek iets aan waar jij je sexy in voelt. Dat hoeft niet per sé lingerie te zijn (mag natuurlijk wel!) maar dat kan ook een mooi jurkje zijn. Als jij uitstraalt dat je je mooi voelt, ben je veel aantrekkerlijker voor je man. It’s science!

3. Praat!

Hoe suf het ook klinkt, goed praten is de basis van een gelukkige relatie. Maak alles bespreekbaar! Wat verwacht je van elkaar en wat zijn jullie doelen. Waar irriteer je je aan en wat zou je graag anders zien. Als je dit soort dingen niet bespreekt, is de kans heel groot dat het er op het verkeerde moment uitkomt met als resultaat: ruzie. En hoewel een goed potje ruzie helemaal zo erg niet is, wil je geen oude koeien uit de sloot halen.

4. Complimentjes

Dat vooral vrouwen hier gevoelig voor zijn, is vast geen nieuws. Maar voor alle vrouwen: ook mannen houden van complimentjes. En natuurlijk is het leuk om een compliment te krijgen over je outfit of over hoe geweldig je haar zit. Maar geef elkaar ook eens een compliment als: “Dat deed je supergoed vanmiddag, toen die kleine zo vervelend was!”

5. Datenight

Een must voor alle ouders: datenight! Jij en je geliefde, samen op stap zonder kids. Laat je kind lekker een nachtje bij opa en oma logeren – vinden zij ook hartstikke leuk – en ga uiteten, pak een filmpje en ga heerlijk samen cocktails drinken. Even terug naar hoe het was voordat jullie ouders waren en weer even opnieuw verliefd op elkaar worden!

6. Bedtijd

We get it! Je bent moe en zegt: “schat, ik ga vast naar bed hoor!”. Maar je kunt beter vragen of je man met je mee naar bed gaat. Klets nog wat en kruip tegen elkaar aan. Knuffelen is ook een vorm van intiem zijn en we love it!

7. Toon belangstelling

Natuurlijk, jullie kind is het allerbelangrijkste. Dus dat het grootste deel van de tijd de gespreken over hem of haar gaan, is niet zo raar. Toch is het leuk om ook even verder te vragen hoe het was op werk en of je lief die opdracht nog heeft afgekregen. Als je oprecht interesse toont, kun je veel meer kanten op met een gesprek en voorkom je dat jullie straks nergens meer over kunnen praten dan over jullie kind.

8. Geen telefoons & tv

We leven in een digitaal tijdperk. Het gevaar is dus ook heel groot dat jullie ’s avonds moe op de bank ploffen, de tv aanzetten en de avond doorbrengen met jullie telefoon in de hand. Heel leuk dat je dan weer helemaal op de hoogte bent van je Facebookvrienden, maar de belangrijkste persoon zit naast je. Las daarom één keer in de zoveel tijd een telefoonloze avond in. De tv is dan ook verboden! Steek een kaarsje aan, schenk een wijntje in, zet een muziekje op en see what happens

9. Wees intiem

Seks is heel belangrijk in een gezonde relatie. Als ouders ben je chronisch moe en intiem zijn schiet er dus vaak bij in. Nog voor je hoofd het kussen raakt ben je waarschijnlijk al vertrokken. Maak er toch wat vaker tijd voor en wees creatief. Je zal zien dat je er juist ook veel energie van krijgt!

10. Ga er met het gezin op uit

Hou je relatie ook leuk door met het gezin leuke dingen te doen. Maak mooie herinneringen en wees de leukste ouder die je kunt zijn. Heel aantrekkelijk voor je partner namelijk!

11. Gun elkaar leuke dingen

Ondanks dat je samen in een relatie zit, is het ook heel belangrijk om je eigen leven te hebben. Respecteer dat van elkaar en moedig het aan! Gun elkaar dat avondje weg met vrienden of vriendinnen. Je zal zien dat het beloond wordt en dat je partner met nieuwe energie thuiskomt!

Beeld: Pinterest