5 originele voornemens voor moeders

voornemen

Ook moeders hebben dit jaar weer genoeg goede voornemens om zich aan te houden. Maar omdat we weten dat we ons aan de meeste voornemens toch niet langer dan een week aan houden, hebben wij een lijst van voornemens gemaakt die je wél kunt volhouden en waar je ook nog eens een leukere moeder van wordt. Het geheim? Het zijn realistische en kleine voornemens, die je eenvoudig kunt volhouden naast je drukke agenda. Dit zijn de vijf voornemens voor moeders waarmee je dit jaar de allerleukste moeder wordt en waarmee 2017 jouw jaar wordt. Lees mee!

1. Wees blij met wat je hebt

We kunnen er allemaal wat van: klagen! Helemaal niet erg om zo nu en dan eens te mopperen, maar probeer het wel te beperken. Door je te focussen op de dingen die wel goed gaan en positief zijn, geniet je veel meer van je dag en dus uiteindelijk ook van je jaar! Tip: probeer voor jezelf iedere dag een klaag-kwartiertje in te lassen, bijvoorbeeld nadat je ’s avonds de kinderen op bed hebt gelegd. Even lekker mopperen in jezelf, samen met je partner of op papier. Zo voorkom je dat je bij iedere ‘klaagopwelling’ je zit te mopperen bij je kinderen.

2. Minder televisie kijken

Vaak televisie kijken heeft niet echt een positief effect op je geest. Sorry tv-junkies! Uit onderzoek blijkt zelfs dat het een negatieve inloed heeft op je levensduur en je tevredenheid met het leven. En dat willen we nu juist niet (zie tip 1). Natuurlijk hoef je niet meteen drastisch je tv aan straat te zetten, maar een beetje minderen voor jou en je kinderen kan helemaal geen kwaad. Besteed liever wat meer tijd aan jezelf!

voornemens

3. Me-time

Probeer iedere week een moment voor jezelf in te plannen, ook wel me-time genoemd. Een vaste dag is ideaal, maar als dit niet lukt kun je bijvoorbeeld ook aan het begin van iedere week een geschikt moment plannen. Doe een avond lang waar jij zin in hebt: neem een lekker warm bad met een kop thee, geef jezelf een uitgebreide manicure en pedicure of lees een goed boek. Als jij er maar gelukkig van wordt!

4. Kledingkast uitzoeken

Plan een dag om jouw kledingkast en die van je kind(eren) eens flink uit te mesten. Maak drie stapels: kleding die rijp is voor de afvalbak, kleding die gerepareerd of opgeborgen moet worden of kleding die je wilt weggeven of verkopen. Een heerlijk gevoel om met een opgeruimde kast en een opgeruimd hoofd aan het nieuwe jaar te beginnen. En zo hoef je niet meer te stressen om die rommelige kasten: happy mom!

5. Meer weggeven

Een vervolg op tip nummer vier: geef kleding die jij of je kinderen niet meer dragen weg. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het weggeven van spullen of geld aan minder bedeelden je geluk een boost geeft en stress vermindert. Doe een goede daad voor een ander en krijg er zelf een flinke dosis geluk voor terug! Je kunt ook gezellig samen met je kids op een rommelmarkt de oude kleding verkopen. Dit is niet alleen een superleuk uitje voor jou en je kids, maar ook heel erg leerzaam voor ze. En de opbrengst? Die kunnen jullie samen delen of doneren aan het goede doel.

Happy 2017!

Beeld: Pinterest