5 Tips voor een smooth weekendje weg

weekendje

Er is een tijd van koken, (sport)kleren wassen, schoonmaken, broodjes smeren en te weinig slapen. En er is een tijd van uitslapen, je bed laten opmaken, uit eten gaan en aanschuiven bij een goed verzorgd ontbijt. Sounds like music to your ears? Zo’n goed georganiseerd weekend weg kunnen wij helaas niet voor je regelen, maar we kunnen je wél wat tips geven om de randvoorwaarden te fiksen. Lees mee en doe er je voordeel mee!

Tip 1: We love it: lijstjes

Deze tip is al zo oud als de weg naar Rome, maar dat maakt ‘m niet minder waardevol: maak een lijstje. Dit schept orde in de chaos. Als jij voor je kids, hubby en jezelf spullen moet pakken, weet je zeker dat je dingen gaat vergeten. Maak drie verschillende lijstjes: één lijstje met documenten die je nodig hebt, één lijstje met spullen die je echt niet mag vergeten en één lijstje met kledingstukken die écht mee moeten. Het helpt als je van tevoren al setjes kleding maakt voor iedereen, dan ga je niet met een halve koffer teveel van huis. En dan heeft mom zelf iets meer ruimte voor extra kleding…

Tip 2: Win reistips in

Op de bonnefooi de omgeving verkennen klikt leuk, maar in de praktijk pakt het vaak minder romantisch uit dan de bedoeling is. Zeker als je kids er ook bij zijn. Wees goed voorbereid, zorg bijvoorbeeld dat je een kaart van de omgeving hebt gedownload. En dat je een route in gedachten hebt die je wilt volgen. Of het nou om een middag in de stad gaat of een boswandeling: een route hebben is always a good idea.

Tip 3: Maak een plan

Als jullie twee dagen weg gaan, is het handig om die efficiënt in te delen. Met efficiënt bedoelen we niet dat de wekker om zes uur ’s ochtends in je oren tettert en de hele familie al om half zeven gedoucht in de auto zit, onderweg naar één of ander kasteel. Wel kun je samen met je partner van tevoren een plan maken over het verloop van deze dagen. Zorg dat je een beetje op één lijn zit qua dagindeling. Lukt dit niet, lees dan snel onze volgende tip.

Tip 4: De jongens VS de meiden

Mannen hebben nou eenmaal andere interesses dan vrouwen. Als mannen nog jongetjes zijn en vrouwen nog meisjes, is dit verschil al te merken. Hebben jullie een gezin met jongens en meisjes? Dikke kans dat jullie zoon(s) iets anders willen doen dan jullie dochter(s). Maak er een papa-dag en een mama-dag van en ga los van elkaar iets doen. Het is stereotype, maar vermoedelijk wel leuk: als jij lekker met je dochter(s) gaat shoppen of high tea’en, dan kan je partner met jullie zoon(s) mannendingen doen. Zoals, ehm, dingen die mannen doen.

Tip 5: Iedereen op bed? Tijd voor elkaar!

Natuurlijk is het enig om met jullie gezin de hort op te zijn. Wat meer tijd voor elkaar en twee ontspannen ouders, het zal jullie goed doen! Maar weet je nog hoe het ging voordat jullie kinderen hadden? Eindeloos veel tijd voor elkaar? Misschien ben je wel een beetje vergeten hoe je dat spelt, quality time. Als jullie kroost op bed ligt ’s avonds, is jullie tijd samen aangebroken. Verras elkaar met iets, spreek bijvoorbeeld af dat jij de drankjes regelt en je partner een muziekje of midnight snacks. Zo hebben jullie écht een tijd voor elkaar en het is ook nog eens trés romantique…

Beeld: Pinterest