5 x kraamcadeaus die altijd in de smaak vallen

kraam

Een nieuwe aanwinst vier je met een mooi cadeau. En natuurlijk wil je dan dat de kersverse ouders die het presentje in ontvangst zullen nemen het kraamcadeau nét zo mooi vinden als jijzelf. Maar welke cadeaus zullen goed in de smaak vallen bij de nieuwbakken papa’s en mama’s? Want in een periode waarin je wordt overladen met presentjes word je nou eenmaal iets kieskeuriger, zeker als het gaat om spullen voor je newborn. Wil je zeker weten dat je de plank niet mis slaat? Kies dan een cadeau uit deze kraamcadeau top 5.

1. Gepersonaliseerd cadeau

Een gepersonaliseerd cadeau geeft je kraampresentje net even een extra dimensie. Door bijvoorbeeld de naam van het kindje op een knuffel te laten borduren krijg je een uniek cadeau dat de ouders ook graag bewaren voor later. Maar naast een cadeau met naam kun je cadeaus ook op andere manieren persoonlijker maken. Denk bijvorbeeld aan een gipssetje waarmee de ouders afdrukken kunnen maken van de handen en voetjes van de baby, of geef een fotoalbum waar je vast wat foto’s inplakt van bijvoorbeeld de papa en mama of de familie.

2. Babykleding vanaf maat 62

Een veel uitgekozen kraamcadeau is natuurlijk babykleding. Want de kleine spruit moet per slot van rekening nog een hele garderobe opbouwen. Maar baby’s groeien natuurlijk als kool, en voor je het weet is de baby al die schattige newborn kleding ontgroeid en blijft de helft ongedragen in de kast liggen. Ook hebben ouders natuurlijk zelf vaak al genoeg aangeschaft voor de eerste weken. Veel fijner vinden ze het dan ook om kleding te krijgen die de baby wat later aan kan, zodat ze steeds iets nieuws uit de kast kunnen pakken. Kleding kan dus best, maar doe deze dan cadeau vanaf maat 62.

kraam

3. Speelgoed

Met speelgoed zit je al gauw goed, want vanaf de geboorte tot aan groep 8 speelt speelgoed een grote rol in het leven van het kind. Van knuffeldoekjes en speelkleden tot loopwagentjes en blokken; kinderen zijn er uren zoet mee. Maar daarnaast is, zeker op jonge leeftijd, speelgoed ook erg bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind. Ga voor speelgoed met nét even wat extra’s, bijvoorbeeld baby proof knuffels van natuurlijk materiaal of een mobiel met kleuren en vormen die de ontwikkeling van de baby stimuleren.

4. Boeken

Boeken zijn misschien wel nog belangrijker voor de ontwikkeling van het kind dan speelgoed. En boeken zijn er voor alle leeftijden, want voor de allerkleinsten zijn er zachte, stoffen boekjes of knisperboekjes. Ook met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen, al snapt je baby nog niet helemaal waar je het over hebt. Geef je een boek cadeau, ga dan voor zo een boek dat gelijk in de eerste levensfase gebruikt kan worden. Of kies een mooi prenten- of verhalenboek dat de ouders als een echt collectors item in de kinderkamer kunnen bewaren.

5. Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn misschien wel het meest gewilde kraamcadeau, want er is natuurlijk niks fijner dan met zo een shoptegoed uit te zoeken wat je zelf wil. Hoewel de meeste mensen vaak liever een ‘echt’ cadeau geven, is er helemaal niks mis met het geven van een cadeaubon als een groot deel van de ouders aangeven dit het liefst te ontvangen als kraamcadeau. Met een newborn heb je vaak ook na de geboorte nog van alles nodig, zoals kleding, babyspullen en verzorgingsproducten. Ook houden ouders voor hun nieuwe aanwinst vaak het liefst hun persoonlijke stijl aan en kiezen daarom het liefst alles zelf uit. Weet je dus even niet wat je moet geven, dan zit je met een cadeaubon altijd goed. De ouders zullen er in elk geval héél blij mee zijn.

Beeld: Pinterest