Bakerpraatjes: Zwanger van een jongen of toch een meisje?

Ben je zwanger en weet je nog niet wat het wordt? Goed nieuws! Je hoeft misschien niet meer te wachten op de 20-weken echo. Want als we de zogeheten ‘bakerpraatjes’ moeten geloven, kun je heel goed zelf vaststellen of het een jongen of een meisje wordt. Bakerpraatjes zijn al zo oud als de weg naar Rome en nergens op gebaseerd – althans niet wetenschappelijk onderbouwd. Toch zijn wij gek op deze babymythen en stiekem geloven we er ook een beetje in. Heb je heel koude voeten en wat meer pukkeltjes? Dan wordt het een jongen. Heb je ’s ochtends veel zin in jus d’orange en slaap je vooral op je rechterzij? Dan wordt het een meisje. Lees mee met onze ‘voorspellende gaven’.

1. Volle, glanzende coupe

Wordt jouw hoofd versierd door een enorme bos dik, glanzend haar? Dan krijg je een zoon. Is er een meisje op komst, dan is er niet veel meer over van die volle bos en krijg je slap en dun hoofdhaar.

2. Zwangerschapsstreep

Heb jij een zwangerschapsstreep die boven je navel uittorent? Dan wordt het een zoon. Loopt jouw streep tot aan je navel? Dan wordt het een dochter. Helemaal geen streep? Dan verwijzen we je graag door naar de rest van onze lijst.

3. Flawless humeurtje

Pompidom, niets aan het handje met jouw humeur? Reken er maar op dat je een jongen krijgt. Niet zo goed gemutst en kom je vaak wat feller uit de hoek? Dan mag je volgens de bakerpraatjes rekenen op een meisje.

4. Killer look

Zie je er uit to die for? It’s a boy! Heb je het gevoel dat je er als een slons bijloopt en niet echt een turn on bent voor het mannelijk geslacht? Dan ben je in verwachting van een meisje!

5. Met een korreltje zout

Men neme: twee lepeltjes zout en een beetje ochtendurine. Voeg dit samen. Verandert de kleur van je urine en wordt het troebel? Gefeliciteerd, jij krijgt een jongen. Blijft alles dezelfde kleur? It’s a baby girl.gender

6. Rare cravings

Zijn de chocoladerepen, slagroomtaarten, brownies en snoepzakken niet aan te slepen? Dan moet je rekenen op roze beschuitjes. Geen trek in al die zoetigheid, maar wél food cravings naar rare combi’s als augurken met hagelslag en zalm met honing? Dan worden het straks blauwe beschuitjes bij jullie.

7. Manlief doet mee

Ben jij niet de enige thuis die last heeft van ‘zwangerschapskilo’s’? Maar mag je man er ook een paar pondjes bijtellen? Dan heeft jouw kind hetzelfde geslacht als jouw man. Blijft je hubby prima op gewicht, maar groeien jouw borsten ter compensatie als kool? Dan wordt het een mini you.

8. Hartslag

Klopt het hartje van jouw baby heel hard? Definitely een roze kamer. Bij minder dan 140 slagen per minuut mag jij de kinderkamer blauw schilderen. Yay!

9. Hoofdpijn

Heb je tijdens je zwangerschap veel last van hoofdpijn? Dan wordt het een klein mannetje. Heb je geen hoofdpijn, maar wel allerlei andere duistere kwaaltjes? Dan krijg je een kleine dame.

10. Ademnood!

Kun jij halverwege je zwangerschap nog rustig tien trappen op en af rennen en er nog even 20 push ups achteraan gooien? Dan mogen we je vast drie virtuele kussen geven voor een meisje. Lig je echter de hele dag laveloos op de bank en raak je al buiten adem bij de gedachte aan een trap? Dan geven we diezelfde virtuele kussen, maar dan voor een dude.

Beeld: Pinterest