Carrière maken? Zo houd je het leuk voor je kids

carriere

Hey, working mom! We weten, het kan een enorme uitdaging zijn: kinderen en een carrière. Of je het nu doet omdat je het leuk vindt, graag wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling of simpelweg omdat er geld verdient moet worden. Stuur je jouw kind naar een kinderdagverblijf of regel je een oppas? En hoe zorg je ervoor dat je een goede relatie houdt met je kinderen terwijl je fulltime werkt? Wij zetten tien tips voor werkende moeders voor je op een rij waarmee je het ook nog leuk houd voor je kind. Happy mom, happy kid. Lees mee!

1. Houd contact 
Ben je aan het werk? Stuur af en toe eens een appje naar je kinderen. En als het kan, bel ze zo nu en dan eens. Doordat jullie tussendoor even contact hebben en je kind je stem hoort, wordt de band tussen jullie sterker.

2. Back-up plan
Zorg dat je kind leert dat je er niet altijd kan zijn en dat hij of zij papa, de oppas of een ander familielid ook kan vertrouwen. Zo weet je dat er altijd een back-up is, mocht papa toch moeten werken of wanneer de oppas een keer ziek is.

3. Investeer in quality time
Als je veel van huis bent om te werken, plan dan samen leuke uitjes of vakanties in met je kinderen. Zo hebben jullie samen iets om naar uit te kijken en om over te praten en kunnen jullie je relatie versterken door samen nieuwe herinneringen te maken.

4. Voel je niet schuldig
Voel je je soms een slechte moeder omdat je voor je carrière gaat? Niet doen: kies voor jezelf, je passie en je ambities. Je bent geen slechte moeder. Sterker nog: uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat kinderen van tweeverdieners net zo gelukkig zijn als kinderen van anderhalf verdieners of thuismoeders.

5. Een vast moment 
Kies een vast moment op de dag waarop jullie samen iets delen. Bijvoorbeeld samen na het eten badderen of een boekje voorlezen voor het slapengaan. Belangrijk voor een goede band met je kind is lichamelijk contact. Knuffel dus regelmatig en houd je kind vaak dicht tegen je.

carriere2

6. Wees een rolmodel
Als jij gelukkig bent, dan moet je kind dat vast ook voelen. En als moeder ben je een rolmodel voor je kind. En als jij gelukkig wordt van je werk en zelfontwikkeling, dan komt dit jouw kind dus ook ten goede.

7. Geef je prioriteiten aan
Laat je baas weten dat je kind nog steeds je prioriteit is. Dit betekent niet dat je voor ieder wissewasje naar huis moet om voor je kind te zorgen, maar wel dat eens kan voorkomen dat er een noodgeval is en je er dan voor je kind moet zijn.

8. Samen slapen
Doe in het weekend samen een dutje. Ook als je kinderen wat groter zijn, kan samen uitrusten heel fijn zijn. Het geeft je kind een gevoel van samenhorigheid en versterkt jullie band.

9. Planning is key
Zorg voor een goede planning. Van het maken van dagelijkse to-do lijstjes en het maken van een boodschappenlijstje tot aan het plannen van oppas. Dit helpt je niet alleen bij het organiseren, maar geeft je ook overzicht in wanneer wie jou nodig heeft.

10. Deel je emoties
En last, but not least: deel je frustraties en ervaringen met andere moeders. Neem af en toe een kwartiertje om even een vriendin op te bellen om te vertellen hoe je je voelt. Mensen om je heen die jouw situatie begrijpen, zijn goed voor je geestelijke gezondheid.

Beeld: Pinterest