Een tweeling: bereid je voor en beleef dubbel plezier!

twinss

Ben jij in verwachting van een tweeling? Dubbel gefeliciteerd! Niet alleen de felicitaties zijn dubbel, maar waarschijnlijk geldt dit ook voor je gevoel. Twee keer zo blij, maar ook twee mondjes om te voeden. Alles gaat vanaf nu maal twee. Gelukkig ben je niet de eerste die in blijde verwachting is van twins! Wij geven je een paar tips voor je kraamtijd, waar je hopelijk wat aan hebt in die eerste hectische periode. Vergeet in ieder geval niet om te genieten van deze bijzondere tijd. Je hebt tenslotte ook twee prachtige kindjes en dus dubbel zoveel liefde!

Tip 1: schrijf vast geboortekaartjes!

De kraamtijd is voor iedere fresh mom best even spannend, zeker met een tweeling. Gelukkig scheelt een goede voorbereiding het halve werk. Schrijf daarom vast tijdens je zwangerschap al de enveloppen voor de geboortekaartjes. Elke handeling die je kunt voorbereiden zorgt voor wat ruimte in je overvolle hoofd. Bedenk ook of je voor de tweeling één kaartje maakt, of dat je voor beide baby’s een eigen kaartje op de bus doet.

Tip 2: keep calm and get some sleep!

Een bevalling van twins is best een aanslag op je lichaam. Blijf de eerste week na je bevalling dan ook écht in bed en gun jezelf wat rust. Als je een klein beetje bent bijgeslapen, kun je ook meer genieten van je kersverse kindjes! En hoe fijn is het, om die eerste week even lekker met je eigen gezinnetje te zijn?

Tip 3: wees duidelijk tegen kraamvisite

Met twee kleine mondjes die je moet voeden, kan het handig zijn om op het geboortekaartje te vertellen wanneer je slaapt. Mocht je een enthousiaste familie hebben die weleens spontaan op de stoep staat: dan weten ze dat dit niet handig is. En luister een beetje naar jezelf. Ben je doodop? Dan maar even geen bezoek. Stel ook een maximale bezoekduur in, dan is het voor iedereen duidelijk! Denk goed om jezelf, want je hebt niet één, maar twee baby’s die hun mama hard nodig hebben.

Tip 4: ploegendienst

Als het je lukt om twee kindjes tegelijk te voeden, kan het een idee zijn om met je partner de ‘diensten’ te wisselen. Zo kunnen jullie allebei een paar uurtjes extra slapen.

Tip 5: durf hulp te vragen!

Iedereen weet dat alle hulp welkom is na de geboorte van een tweeling. Misschien is het raadzaam om tijdens je zwangerschap samen even te kijken naar de dingen die jullie zouden kunnen uitbesteden. Vraag je (schoon)ouders, buren of vrienden om te helpen met de dingen die je niet per se zelf hoeft te doen. Ook belangrijk: een kraamhulp waarmee het goed klikt! Wees dus een beetje kritisch op wie je in huis haalt en check van te voren of dit iemand is die alle ins en outs van tweelingen weet, wel zo handig!

Tip 6: verwen jezelf en shop een awesome outfit

Wij vinden dat jij het verdient om voor jezelf iets nieuws te shoppen.

Beeld: Pinterest