Gesmeerd en stressloos de ochtend door!

ochtend

Iedere ochtend, zodra het prachtige gebeep van je wekker klinkt, staat je weer een nieuwe uitdaging te wachten. Je moet de whole family binnen een uur de deur uit krijgen en er zelf ook nog aardig uitzien. Stress! Doordeweeks is het spitsuur pur sang in deze vroege ochtenduurtjes. Je kinderen moeten na de douchebeurt worden aangekleed en dan moet er ook nog een boterhammetje in. Als het een beetje meezit, kun je onderweg naar buiten nog een likje mascara en een glossje opdoen. En die koffie? Dat wordt een to go. Kan dit anders? Who knows! Misschien brengen wij je op goede ideeën!

1. Hetzelfde trucje

Zorg dat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Dit kan maar op één manier: door iedere dag hetzelfde trucje te doen. Laat je kids dus óf altijd aangekleed aan het ontbijt zitten, óf in pyjama. Ontbijt óf met z’n allen aan tafel, óf met een bordje op schoot. Dit voorkomt waarschijnlijk onduidelijkheid en daarmee discussies.

2. Anticipeer je look

What to wear? Nu je kinderen hebt, is deze vraag niet alleen van toepassing op jezelf, maar ook op je kroost. En als je pech hebt, zelfs je man. Het scheelt bakken met tijd als je de avond van tevoren alle outfits al klaar legt. Zijn de kleren een punt van discussie, dan scheelt het helemaal veel tijd als je deze discussie de avond van tevoren voert!

3. Wakey wakey!

Als jullie niet van die (vroege) ochtendvogels zijn, is het handig om de wekker iets eerder te zetten. Het doet misschien even pijn als je alarm afgaat, maar tien minuten langer de tijd hebben is wel heel erg fijn.

4. Keep it simple

Misschien ben je wel een enorme health goeroe, daar is natuurlijk niets mis mee! Maar misschien is dit vroege spitsuur niet het moment om allerlei groente-shakes en health bars in elkaar te draaien. Er gaat niets boven een heerlijk boterhammetje met pindakaas en een good old glas melk.

5. Multitasken

Nee, je hoeft niet met één hand lipstick op te doen en met je andere een eitje te bakken. Maar er zijn een heleboel dingen waarmee je prima kunt multitasken! Zet je kids onder de douche en maak jezelf ondertussen snel op. Of laat je haar drogen terwijl je het ontbijt smeert: scheelt weer föhnen!

Beeld: Pinterest