Zó versla je de sale als een happy mom

shopping-mom

De start van het nieuwe jaar betekent voor de meeste winkels óók de start van de uitverkoop. De laatste collecties worden afgeprijsd, op een grote hoop gegooid en op de ramen worden schreeuwende ‘sale’-letters geplakt. Voor de een betekenen deze weken vol kortingen hét startsein om haar slag te slaan, terwijl voor de ander deze hysterie juist een reden kan zijn om winkels te mijden.

Toch kan winkelen in de uitverkoop veel voordeel opleveren, mits je strategisch te werk gaat. Wij hebben daarom de vijf tips voor een geslaagde uitverkoop voor je op een rij gezet waardoor jij thuis komt met de leukste spulletjes voor jezelf en de kinderen. Tijd om te shoppen; lees mee!

1. Een goed begin is het halve werk

Alle moeders hebben het wel eens mee gemaakt: tijdens de uitverkoop een winkel binnen stappen en niet weten waar te beginnen. De drukte en chaos om je heen kunnen dan al snel onrust veroorzaken. Zeker wanneer je samen met je kleine kroost op pad bent. Om deze onrust de baas te zijn, is het handig vooraf te bepalen wat je nodig hebt. Schrijf dit op, samen met de juiste maten van jou en je kids en de winkel waar je hoopt te slagen. Hierdoor kun je recht op je doel af gaan en word je minder snel afgeleid door andere impulsen. Go for it, mom!

2. Wees er vroeg bij

Heb je duidelijk voor ogen waar je naar op zoek bent? Ga dan gewapend met je lijstje zo vroeg mogelijk naar de door jou geselecteerde winkels. Op doordeweekse dagen en ook ’s ochtends in de weekenden valt de drukte nog mee en bovendien ligt alles dan vaak nog mooi opgestapeld. Met een beetje mazzel ben je na 1,5 uur al klaar en kun je vóór de drukte al richting huiswaarts

3. Laat je niet misleiden door de prijs

Hoe mooi de afprijzing ook is, koop niet iets wat je normaal gesproken ook niet zou kopen voor je kids. Dit zijn vaak de ergste miskopen… Houd je daarom aan je lijstje. Staat het er niet op? Dan is het zonde om er alsnog geld aan uit te geven. Dit geldt ook voor de maat. Is de juiste maat er niet meer? Jammer, maar speur verder naar de koopjes die perfect zitten!

4. Kleed je als een sale pro

Wil je de uitverkoop écht de baas zijn? Pas hier dan ook je outfit op aan. Ga voor een comfortabele outfit zoals een ruime trui, panty en rok zodat jij niet staat te klungelen in de paskamer. Bonuspunten: neem een grote shopper mee voor al je tassen en je bent een echte koopjesjager!

5. De uitverkoop is altijd winnen

Heb jij één, meerdere of juist alle items van je lijstje kunnen afstrepen? Dan zit je missie erop. Heb je niets van je lijstje kunnen vinden, maar ook niets anders gekocht? Ook dan ben je met vlag en wimpel voor de uitverkoop geslaagd. Trakteer jezelf en je kids op een lekker ijsje of een warme kop chocolademelk, dat hebben jullie als strategische koopjesjagers wel verdiend: happy mom!

Beeld: Pinterest