Zwangerschapsstriemen? Zo voorkom je ze!

striea

Dat er tijdens je zwangerschap nieuw leven in je buik groeit is natuurlijk hartstikke leuk. Maar voor veel vrouwen gaat dit gepaard met één groot nadeel: zwangerschapsstriemen. Dit zijn de strepen op de huid die ontstaan wanneer een lichaamsdeel – in het geval van zwangere vrouwen de buik – sneller groeit dan de huid kan bijhouden. Ook wel striae genoemd. Zit je dan, na de bevalling. Ben je eindelijk weer op je oude gewicht, zie je de strepen alsnog. Niets om je voor te schamen, mom, maar wij kunnen ons best voorstellen dat je hier van af wilt. Helaas voor ons kunnen we striae nooit helemaal laten verdwijnen. Maar we kunnen de strepen wel voorkomen of laten vervagen. Van sporten tot aan insmeren, wij geven 12 tips tegen zwangerschapsstriemen!

Aardappelvocht: We geven toe, dit klinkt niet heel fris. Maar het helpt wel! Snij een aardappel door midden en wrijf met beide helften de striae in. Laat het vocht intrekken en spoel af met lauwwarm water. Het proberen waard, toch?

Aloë vera: Inmiddels is aloë vera een algemeen bekend wondermiddel. En dat is niet zo gek, want aloë vera helpt bij het kalmeren en herstellen van je huid. Om die reden kun je het op je striae smeren, zodat de huid soepel wordt en herstelt. Spoel de gel of crème na enkele minuten af met lauwwarm water. Blijf dit dagelijks herhalen en je zult zien dat je strepen minder worden.

Abrikoos: Ook abrikozen zijn een prima ingrediënt om te strijden tegen je groeistrepen. Wat je nodig hebt, zijn 2 abrikozen. Je gebruikt alleen het vruchtvlees, dat je fijnstampt tot een stevige pasta. Dit breng je aan op de huid en laat je vervolgens 20 minuten opdrogen. Ook dit spoel je af met lauwwarm water en na herhaling zal je resultaat zien!

Citroen: Nog een vrucht die helpt bij zwangerschapsstriemen: citroen. Met hun blekende werking doen citroenen de strepen vervagen, waardoor ze minder zichtbaar zijn. ’s Ochtends en voor het slapen gaan je huid dus insmeren met citroensap!

Eiwit: Eiwit zit vol met proteïnen en proteïnen maken de huid soepel. Gebruik daarom het eiwit van twee eieren om je huid mee in te smeren, laat het opdrogen en spoel vervolgens af met water. Hou vervolgens je huid soepel door in te smeren met body lotion.

striemen

Kokosolie: We love coco! Kokos ruikt lekker en is super gezond, wat wil je nog meer? Kokosolie helpt je huid te hydrateren en maakt ‘m zijdezacht. Koop daarom een lekker flesje kokosolie en vraag manlief om je in te smeren. Smooooth!

Olijfolie: In dit lijstje met goede huidproducten mag olijfolie natuurlijk niet ontbreken. Want olijfolie zit vol met anti-oxidanten en maakt je huid heerlijk soepel. Een extra tip: verwarm de olijfolie een klein beetje alvorens op je huid te smeren. Zo wordt het effect versterkt en ook je bloedsomloop gestimuleerd. En ook dat draagt weer bij aan het vervagen van je groeistrepen.

Sporten: natuurlijk is lichaamsbeweging altijd goed, maar het helpt ook erg tegen striemen. Voldoende lichaamsbeweging maakt je huid weer stevig, waardoor je strepen langzaam verdwijnen.

Suiker:
Heb jij nog de kilozakken witte suiker in de keukenkastjes staan? Mooi, want suiker is perfect te gebruiken als scrub. Mix de witte zoetigheid met honing of olie en scrub je huid. Doe dit zo’n 5 minuten voordat je de douche instapt en voilá, je zwangerschapsstriemen vervagen als sneeuw voor de zon.

Suiker-amandel olie: Als je dan toch in de keuken staat: meng witte suiker met een dubbele hoeveelheid amandelolie en citroensap. Masseer je huid een maand lang dagelijks voor het douchen hiermee in en er ontstaat een prachtig gladde huid.

Vitamine D: Zijn jouw zwangerschapsstriemen donkerpaars? Dan is een flinke dosis zonnevitamine een handige tip! Regelmatig onder de zonnebank gaan (insmeren!) of lekker zonnen in de tuin doen jouw strepen verkleuren van donkerpaars naar wit.

Water: Water, water, water. Zoals water goed is voor bijna alles, helpt het drinken van veel water ook tegen striae. Lukt het jou om 2 liter per dag te drinken?

Beeld: Pinterest