Potje opbouwen voor later? 5 slimme spaartips

spaartips

Kinderen kosten een hoop. Hoe bouw je dan toch een fijn potje op voor later? Voor de studie van je kinderen bijvoorbeeld, of voor hun rijbewijs? Een spaarrekening openen is een optie, maar door de lage rente levert dat misschien niet zoveel op als je hoopt.

Daarom vijf alternatieven.

#1 Kinderbijslag opzij zetten

Natuurlijk is zo’n extraatje fijn, maar als je de kinderbijslag niet direct nodig hebt, waarom zet je het dan niet meteen weg? Dat is elk jaar zo’n € 800 – kan je kind op z’n achttiende prima van studeren. Ook vakantiegeld, belastingteruggave en een dertiende maand zijn van die bedragen die je gemakkelijker weg zet. Of kunt beleggen. Je neemt dan meer risico, maar haalt er mogelijk ook meer uit.

#2 Bezem door het huis

Haal elke avond je tas, broekzakken, auto en portemonnee leeg en gooi al dit kleingeld in een spaarpot. Zeker weten dat je aan het eind van het jaar een mooi bedrag overhoudt.

#3 Onbewust sparen

Als je sparen lastig vindt, maak dan een onbewust spaarplan: stel bij je bank een aantal bedragen in die op verschillende datums in de maand naar je spaarrekening worden afgeschreven. Bijvoorbeeld op de tweede dag van de maand € 2,95, op de achtste € 6,81 en op de vijftiende € 10,89. Alsof je een pakje kauwgom koopt, maar dan anders. Nog wat trucjes: koopzegels kopen of het automatisch afronden van elke betaling die je doet.

Lees de rest van de tips verder op Kek Mama.nl

LEES OOK:

Oud-Hollandse babynamen, terug van weggeweest
Dit zijn de schattigste meisjes babynamen met vier letters
Dit zijn de schattigste jongensnamen met vier letters

Beeld: Unsplash