Vakantiedossier: kindproof op reis

Hè lekker, met een kleintje dat nog niet naar school gaat, kun je weg wanneer je wilt. Check deze lijst kindproof-bestemmingen voor inspiratie.

Zweden

Fotograaf Kim Krijnen (38) maakte met haar man Eef (37) en hun drie zoons Boet (8) Mans (6) en Sees (5) drie weken lang met de auto een roadtrip.

Hoe zag jullie vakantie eruit?
“We hebben drie weken lang door Zweden en Denemarken gereisd en zo’n 5000 km afgelegd.”

Waarom was deze vakantie zo perfect?
“Meestal staan onze zomervakanties in het teken van anderen ontmoeten op de camping. Heel gezellig, maar tijdens deze roadtrip spraken we eigenlijk niemand anders dan elkaar. Het voelde daardoor als een bubbel, ons vijven tegen de rest van de wereld.”

Heb je een tip voor andere roadtrippers?
“Scandinavië is groots. Sommige stukken binnenland waren heel leeg en bijna unheimlich. Het gevoel dat je uren verwijderd bent van de eerste beste dokterspost, daar moet je wel tegen kunnen. Wij waren erg gecharmeerd van de kustgebieden. Onze lievelingsplek was de Hoga Kusten, dat was het hoogste punt dat we aandeden en daar voelde we ons zo weg van alles. Uitkijkend op de zee naar Finland en stiekum bang voor beren – ontroerend mooi.”

Spanje

UrbanMoms-blogger Esther Buitendijk (34), haar man Sander (36) en hun zoons Flint (6) en Riff (1) vierden vakantie in Valencia.

Gave foto!
“Deze foto vat onze vakantie eigenlijk helemaal samen. Het was ontspannen – net als Riff en ik in het zwembad – maar ook actief – zoals de plons van Flint. Sander maakte de luchtfoto met zijn Drone.”

Hoe zag jullie vakantie er precies uit?
“Afgelopen zomer hebben we twee weken in Valencia doorgebracht, voor het eerst met ons gezin van vier. Valencia is écht de perfecte combinatie tussen stad en strand. En ideaal om naar toe te gaan met kids. Spanjaarden zijn dol op kinderen en de stad is heel goed begaanbaar op de fiets. Sander en Flint crosten op hun tandem de hele stad door: ze hadden veel lol en bekijks. Riff zat bij mij achterop en keek zijn ogen uit. Super om op die manier de stad te verkennen. Na 1,5 week stad hebben we nog een bed & breakfast gehuurd buiten de stad. Bijna in the middle of nowhere, een groot contrast met de gezellige en drukke stad. Ideaal voor drie dagen bommetjes in het zwembad en relaxen.”

>> Lees de overige twee kindproof-bestemmingen op VIVA.nl