Vijf manieren om van je mommy guilt af te komen

mommy guilt

Als moeder kan je snel aan jezelf twijfelen, want je wil alles goed doen. Hier moeten wij eigenlijk mee stoppen, want je kan jezelf er gek mee maken. Uit onderzoek blijkt dat de volgende tips hierbij helpen! Ben je al benieuwd? Stop met twijfelen en lees onderstaande vijf tips!

#1 Je hoeft geen superwoman te zijn

Als moeder wil je alles ‘perfect’ doen. I know, I am guilty. Op social media zie je dagelijks berichten van de ‘perfecte’ moeders. Je gaat jezelf vergelijken of wordt zelfs onzeker. Maar wees niet te streng voor jezelf. Je bent supergoed bezig en als het een keer niet meezit, dan is het ook goed. Don’t pressure yourself too much!

#2 Begin je dag positief

It’s all about your mindset. Elke dag is anders én soms ben je moe. Denk niet aan wat er is misgegaan, maar aan een mooie positieve gedachte. Elke dag word ik wakker met een vrolijke peuter die meteen ‘mama, kusje’ roept. Dat is een fijne start. Elke dag kan je dankbaar zijn voor je gezin, gezondheid en zoveel meer! Embrace it.

#3 Kies elke dag een kostbaar moment uit

Zoals hierboven omschreven, wees dankbaar. Hier moeten we meer bij stilstaan. Het is makkelijk om te denken: Waarom gaan sommige dingen niet? Jeetje, wat ben ik moe? But treat yourself én complimenteer jezelf. Het zijn vaak de kleine dingen, dus concentreer je vooral op de leuke, mooie momenten van de dag. Elke avond lees ik een boekje met Joshua en dan zingen we een leuk liedje, het blijft echt een heerlijk moment. Ook al ben ik soms enorm uitgeput, those moments are precious.

#4 Doe een stapje terug

Afgelopen tijd werd het mij ook te veel én besloot er bewust voor om even een stapje terug te doen. Je hebt zoveel rollen naast de moederrol, je bent partner, dochter van, vriendin van en ga zo maar door. Het kan soms te veel worden en dat is helemaal oké! Kies een leuke hobby of probeer meer activiteiten te doen die je leuk vindt. Find your inner peace mommy!

#5 Praat met andere (aanstaande) moeders

Toen ik net was bevallen had ik echt behoefte om mijn ervaring te delen met anderen. Hoe ervaren andere moeders het? Welke tips hebben zij? Het lucht zo erg op om te weten dat je niet de enige bent. We are all in this together, dus het is altijd goed om je ervaringen met anderen te delen.

Wil je meer lezen, neem een kijkje op Babymomtalk.

Bron: Brit+Co – beeld: Shutterstock

Let’s shop!

co-sleeping

Balm Balm
SOLOBIOMOOI
€14,95

co-sleeping

Erbaviva
SOLOBIOMOOI
€1,95

co-sleeping

Coola Skincare
HUDSON’S BAY
€36,00


co-sleepingErbaviva
SOLOBIOMOOI
€4,00

co-sleeping

BPC Bonprix
BONPRIX
€65,99

co-sleeping

WaterWipes
SOLOBIOMOOI
€3,50

✰Shop verder in de STYLETODAY shop  ✰

LEES OOK:

Mommy: tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje
Fotoserie: 12 vreemde redenen waarom kinderen huilen
Dit zijn de geheimen van ‘perfecte’ moeders