Wetenschappelijk bewezen: koffie drinken met je moeder zorgt ervoor dat ze langer leeft

moeder

Vroeger ging je voor elk wissewasje naar je moeder toe. Mom knows best, nietwaar? Al was het maar om te vragen waar je sokken lagen of wat je nou moest doen met die ene jongen. Nu we ons eigen huishouden runnen, doen we dit veel minder en zien we haar ook steeds minder. En wat blijkt: dit is niet alleen ontzettend jammer, maar ook nog eens slecht voor haar gezondheid! Lees gauw verder om te weten waarom dit zo is.

Science says: koffie drinken met je moeder zorgt ervoor dat ze langer leeft

Onderzoekers van de Universiteit van Californië, San Francisco, hebben namelijk ondervonden dat eenzaamheid een grote rol speelt in de achteruitgang van een persoon. In dit onderzoek werden 1.600 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar gevolgd en hoe vaak ze contact hebben met andere mensen. Uiteraard werd er rekening gehouden met factoren als gezondheid en (economisch) welzijn, maar toch stierven eenzame mensen eerder. Bijna 23 procent van de deelnemers waarbij er weinig of geen bezoek was, ging dood binnen zes jaar na de studie. Dit was bij de deelnemers met veel bezoek maar 14 procent. Wow!

En dan met name het contact met oude vrienden of familie is voor oudere mensen erg belangrijk. Barbara Moscowitz, ouderenwerker in de Massachusetts General Hospital verteld aan de New York Times: “Ze zijn vrij tolerant over de imperfecties en eigenaardigheden van vrienden, veel meer nog dan jongvolwassenen. Je brengt veel meer ervaring mee in vriendschappen als je ouder bent. Je weet waar je voor wilt vechten en wat niet de moeite waard is.”

 Oh my! Snel even langs je moeder en oma gaan dus!

It’s shopping time!

Mango
DE BIJENKORF
 €49,99 34,99

Mango
DE BIJENKORF
€19,99

Mango
DE BIJENKORF
€39,99

Rainbow
BONPRIX
€18,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€24,95

Glossworks
SOLOBIOMOOI
€15,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop

LEES OOK:

Bakkie? Koffie vergroot de kans op een langer leven
8 Redenen waarom je moeder je best friend is
6x waarom jouw moeder altijd gelijk heeft

Bron: The New York Times | Beeld: Getty Images