Zwanger en naar een festival? Dat kun je beter niet doen!

Nu het festivalseizoen in volle gang is, zijn al onze weekenden volgepland en zijn we continue op pad. Van jong tot oud, je ziet van alles voorbijkomen op het festivalterrein. Ook zwangere vrouwen. We snappen dat jij je favoriete festival niet wilt overslaan – je moet je al negen maanden inhouden – maar toch lijkt dit niet zo’n strak plan te zijn.

Roken en drinken is een no-go in die negen maanden dat je buik steeds boller wordt. Iets wat minder bekend is, is dat je kleintje gehoorschade kan oplopen. Geluid gaat dwars door de buikwand heen. Sterker nog, de buikwand dempt maar vijf decibel. De Universiteit van Gent vindt dat dit risico op gehoorschade bij ongeboren kinderen wordt onderschat.

Next year

Het aantal decibel op een festival ligt al gauw rond de honderd, volgens audioloog Bart Vinck. En aangezien de buikwand dus maar vijf decibel dempt, heeft je baby toch nog 95 decibel te verwerken. Ter vergelijking: dat is evenveel als een harde motor. De oren van een ongeboren kind zijn al na drie maanden ontwikkeld, waardoor ze het geluid dus gewoon meekrijgen, volgens de Nationale Hoorstichting. Toch maar een jaartje wachten voor je weer naar een festival gaat?

 

LEES OOK:

Dit waren de meest unieke babynamen van afgelopen jaar
Zó loop je er ook als je zwanger bent on trend bij
Van deze babynamen krijgen ouders het meest spijt

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pinterest